IS gebruikt Whatsapp en Telegram om seksslavinnen en baby’s te verkopen

IS gebruikt Whatsapp en Telegram om seksslavinnen en baby’s te verkopen

Het IS-regime gaat steeds op zoek naar nieuwe en verwerpelijke manieren om vrouwen te verhandelen. Nu blijkt dat de terreurgroep vrouwen en meisjes voor veel geld verkoopt als seksslavinnen via sociale media zoals Whatsapp en Telegram. Ook baby’s worden aangeboden. Dat meldt nieuwssite New York Daily News.

“Maagd, 12 jaar oud, heel knap. Ze kost nu 12.500 dollar en die zal alleen maar stijgen”, zo luidt een van de degoutante advertenties die terreurorganisatie IS deelt via de apps Whatsapp en Telegram. De berichten kwamen bij persbureau AP terecht, aangebracht door een Jezidische activist.

Het IS-regime zou zo’n 3.000 vrouwen als seksslavinnen gebruiken. De controle op de vaak jonge vrouwen is ook verscherpt sinds de terreurorganisatie terrein aan het verliezen is. Zo worden de vrouwen bijvoorbeeld gefotografeerd en in databases bijgehouden zodat ze niet kunnen ontsnappen, meldt New York Daily News. Gelukkig kunnen er toch ook vrouwen vluchten, want diezelfde nieuwssite kon een ontsnapt meisje interviewen. De 18-jarige Lamiya Aji Bashar vertelt hoe ze kon ontkomen en voor haar leven moest rennen toen IS-strijders haar achtervolgden. In de vlucht ontplofte er een landmijn die haar aan een oog blind maakte en twee andere vrouwen doodde.

“Uiteindelijk is het me gelukt, godzijdank, eindelijk ben ik weg van die ongelovigen”, zegt Lamiya. “Zelfs als ik aan twee ogen blind geweest zou zijn, was het me de vluchtpoging waard. Ik ben eindelijk vrij.” Het meisje is Jezidi, een bevolkingsgroep die door IS als beestachtig wordt gezien.

Ook Baby’s worden doorverkocht

Er worden trouwens naast vrouwen en meisjes ook baby’s doorverkocht volgens de New York Daily News. Er werd immers ook een advertentie gevonden voor een mama, die met haar bijna 4-jarige dochter werd doorverkocht voor 3.340 euro.

Whatsapp zelf reageert geschokt dat de app hiervoor gebruikt wordt. Een woordvoerder vraagt gebruikers om verdachte berichten steeds te melden. “We hebben een zero tolerance beleid en zullen gebruikers meteen verwijderen als ze onze regels overtreden.”

Gesponsorde artikelen