Is het een val of juist niet? 8 momenten waarop we Hans in De Mol toch zwaar verdenken

Is het een val of juist niet? 8 momenten waarop we Hans in De Mol toch zwaar verdenken

Arrivederci Hans? Daar was hij plots weer in de tweede aflevering. Vorige week bleef hij eenzaam in de auto achter toen de rest op het vliegtuig stapte. Nu moest hij alleen nog even de vragenronde doorstaan, maar Hans zit ineens helemaal in de wedstrijd. Het lijkt straf dat ze de mol op zo’n manier in de spotlights zouden plaatsen, maar misschien is dat net de bedoeling. Het ligt zo hard voor de hand dat we dreigen om hem het voordeel van de twijfel te geven. Twijfels genoeg anders: dit viel ons tijdens de eerste twee afleveringen over Hans op.

1. Hij bleef nog redelijk rustig in de auto

Stel dat je vlak voor het vertrek zou afvallen, dan zou je die auto toch bijna gaan afbreken? Het vliegtuig stond letterlijk voor z’n neus vertrekkensklaar. Hans bleef al bij al rustig. “Daar gaat mijn droom”, zei hij wel. Misschien hebben ze het gevloek eruit geknipt, maar hij leek ook niet te schrikken toen Gilles De Coster aankondigde dat hij alsnog naar Zuid-Afrika zou kunnen komen.

2. Ook in de bus zit hij op z’n gemak

Geef toe, als je Hans met die papieren op de bus ziet zitten, terwijl niemand erin slaagt om bij hem plaats te nemen, dan zie je toch een mol in een comfortabele zetel zitten? Met de rode loper loodsen ze hem naar de rest van de groep.

3. Hij wint de vragenronde waar hij niets van wist

Hans moest net zoals de rest de vragenronde overleven die Jessica fataal werd. Toch straf dat hij beter deed dan Jess, terwijl hij die dagen niet heeft meegemaakt. Hij maakte eigenlijk net kennis met de groep. Waren het de vier pasvragen die het gedaan hebben? Of had hij informatie die enkel een mol mag hebben? Ook de tweede vragenronde overleeft hij… zonder pasvragen.

4. Hij lijkt nooit zenuwachtig

Misschien is het een eigenschap van Hans, maar hij straalt voortdurend rust uit. Ook wanneer hij voor de tweede keer voor de ogen van de groep uit de wedstrijd dreigt te verdwijnen, zie je totaal geen zenuwen.

5. Hij heeft geen rancune tegenover de groep

Door toedoen van de groep dreigde hij meteen uit de wedstrijd te verdwijnen. Door de beslissing om massaal op de knop te drukken, moest Hans immers opgeofferd worden. Zou jij dan toch niet enigszins rancuneus zijn? Zou jij de groep dat toch niet kwalijk nemen? Tenzij je de mol bent en altijd geweten hebt dat er een ticket naar Zuid-Afrika voor je klaar lag.

6. Hij doet erg weinig tijdens z’n eerste proef

Robin geeft Hans de volle laag omdat hij er maar wat bij loopt tijdens de eerste proef. Zo duurt het erg lang voor hij tijdens het woordspel een oplossing vindt. Dat was nochtans zijn kans om zich te bewijzen voor de groep. Of was dit de eerste keer dat er dit seizoen een mol aan het werk was?

7. Het slot van Robins kooi was los

Hans is de enige die echt aan het slot van de kooi van Robin heeft geprutst. Die was gewoon open, maar Robin bleef nog een hele tijd in z’n benarde situatie zitten. Hij is dan ook terecht kwaad op de groep, en dus eigenlijk vooral op Hans.

8. Waarom kiest hij voor Arrivederci Hans?

Het blijft een mysterie dat dit nummer in de playlist van Hans staat. Waarom kiest hij daarvoor, en het is toch erg toevallig dat net het zo van toepassing is op het verloop van de wedstrijd. Nadien speelt het nummer in de auto’s nog een keer. We krijgen er kop noch staart aan…

En als het Hans niet is … dan onthouden wij dit moment uit de aflevering

Gesponsorde artikelen