Is het gevaarlijk om je huidmasker langer te laten zitten?

Is het gevaarlijk om je huidmasker langer te laten zitten?

Niks zo fijn om je dag af te ronden als een goed bad en een gezichtsmaskertje. Zo sta je er de volgende dag weer fris op en je vel is je dankbaar. Maar mag je dat gezichtsmasker ook langer laten zitten dan er op het pakje aangegeven staat? En wat gebeurt er als je dat wel doet? 

Girl’s night is gezichtsmaskertjesavond: gewone verfrissende of om te lachen die van Disney: wij zijn volledig mee. Maar de tijd gaat snel als je je zo aan het ontspannen bent, en dan zijn die aanbevolen 12 of 18 minuten natuurlijk zo voorbij. Mag je verder chillen en nog wat blijven zitten of moet het er direct af?

Bepaalde zuren zijn slecht voor je vel

Volgens Metro is het effect van zo’n masker lang te laten zitten afhankelijk van de ingrediënten. Bij een set zure ingrediënten kan je huid geïrriteerd geraken, het tegenovergestelde van wat je wil bereiken. Salicyl-, glycol- en hyaluronzuur zijn te vinden in exfoliërende en voedende gezichtsmaskers, maar verstoppen je poriën als je het te lang laat zitten.

Anderzijds kan een zuiverend masker te lang laten zitten, ervoor zorgen dat de vetten uit je huid worden gehaald. Een goed voorbeeld daarvan is een kleimasker: het zuivert als je het lang genoeg laat zitten, té lang en het droogt je huid uit. Niet exact wat je nodig wil. Je huid voelt heel droog, kan rood worden en jeuken, zegt dermatologe Natalia Spierings daarover.

Dagcrème

Met andere woorden: ontspannen kan je zeker doen met een maskertje op je gezicht. Maar ben je een beetje lui aangelegd en wordt het ontspannen zo makkelijk dat je het maskertje niet meer wil afnemen? Zet je dan gewoon in de badkamer en zet een alarmpje op je smartphone, zodat je weet wanneer het er af moet. Trakteer jezelf daarna op een goede, verzorgende dagcrème en je kan er weer een paar weken tegen.

Ook hebben? Leuke gezichtsmaskertjes kan je hier vinden!
En een goede dagcrème hier!