Left Right
scrollTop top

Is je batterij ook altijd zo snel leeg? Dat kan wel eens aan de Facebook-app liggen …


Is je batterij ook altijd zo snel leeg? Dat kan wel eens aan de Facebook-app liggen …

Facebook om het halfuur checken is moordend voor de batterij van je smartphone. Maar blijkbaar verbruikt de app ook batterij als je ze niet gebruikt, want ze blijft actief op de achtergrond. Zelfs al geef je expliciet aan dat je dat niet wil.

De afgelopen tijd werd er op sociale media regelmatig geklaagd over de iOs 9-app van Facebook. Dat die abnormaal veel batterij en data gebruikt als je er niet mee bezig bent, zelfs al geef je expliciet aan dat je dat niet wil (via Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond).

De app weigert ‘in slaap’ te gaan als de homebutton wordt ingedrukt. Hij blijft gewoon actief op de achtergrond en zuipt batterijvermogen. En niet een beetje, volgens een Reddit-gebruiker verbruikte de app bij hem 91 procent van de batterij op 24 uur tijd.

Je kan trouwens zelf makkelijk controleren of dat ook voor jou het geval is, als je iOS 9 hebt. Open de Instellingen, ga naar Batterij en kijk bij het batterijgebruik hoe hoog Facebook in deze lijst staat. En dan kan je ook tikken op de naam om te zien hoeveel minuten de app op de achtergrond bezig is geweest.

En de oplossing is …

Facebook heeft nu voor het eerst bevestigd dat er effectief een probleem is. “We hebben meldingen gekregen van mensen die zeggen dat er batterijproblemen zijn met onze iOS-app”, vertelt Facebook aan de Amerikaanse nieuwssite The Daily Dot. “We zijn het aan het bekijken en hopen het snel op te lossen.”

Blijkbaar zou het probleem liggen aan een of ander audio feature in de app, die effectief blijft spelen lang nadat de app gesloten is. ’t Is een leep trucje van Facebook, dat altijd actief kanalen blijft creëren, waardoor ze op de achtergrond de app kunnen blijven vernieuwen.

Voorlopig is het dus echt wel beter om de mobiele site van Facebook te gebruiken in plaats van de app, tenzij het je echt niet stoort dat je vaker dan anders moet opladen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810