‘Is She the Wolf’: Nieuw Japans programma op Netflix is combinatie van een datingshow en ‘De Mol’

Netflix is sinds kort een nieuwe datingshow rijker. Het gaat om het ietwat bizarre Is She the Wolf? Daarin gaan vijf mannen en vijf vrouwen op zoek naar de liefde. Eén of meerdere vrouwen is echter niet oprecht. Deze wolven mogen niet verliefd worden en vooral niet ontmaskerd worden.

We kennen op Netflix al langer de Amerikaanse datingshows zoals Love is Blind, Perfect MatchThe CircleToo Hot To Handle en The Ultimatum, waarvan er ook al enkele regionale seizoenen bestaan. Daarnaast zijn er op de streamingdienst ook enkele Aziatische datingshows, waarbij het opvallend trager gaat en er een minder drama te zien is.

Wolven

Onder die laatste categorie valt ook het nieuwe Is She the Wolf?. Helemaal nieuw is dat format echter niet, want het programma liep al dertien seizoen lang op de Japanse televisie onder de naam Who Is the Wolf? en was daar een gigantische hit.

In Is She the Wolf? komen vijf mannen en vijf vrouwen samen om op zoek te gaan naar de liefde. Dat doen ze door groepsopdrachten te doen waarbij ze elkaar beter kunnen leren kennen in de hoop dat de vonken overslaan. Maar, er is een twist. Eén of meerdere van de vrouwen is namelijk een ‘wolf’. Die mag niet verliefd worden – of daar toch niet over spreken – en moet liegen om te proberen niet ontmaskerd te worden. In de originele show kon je als kijker meezoeken naar de wolf of wolven, maar op Netflix worden zij onthuld aan het einde van de eerste aflevering.

Minder drama

Het programma is verfrissend omdat het helemaal anders is dan de datingprogramma’s die we gewoon zijn. Hoewel veel van de kandidaten als zanger of acteur werken, is iedereen veel rustiger. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over een eerste kus in plaats van het direct over seks te hebben. Het verliefd worden gaat een stuk trager en van dronken avonden is al helemaal geen sprake. De opdrachten, zoals het fotograferen van landschappen, zijn ook anders dan bijvoorbeeld op Love Island.

Bekijk hier de trailer en teaser van Is She the Wolf?:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...