Is Super Mario Run 10 euro waard?

Is Super Mario Run 10 euro waard?

Al sinds ik een iPhone heb, ben ik op zoek naar Super Mario in de app store. Om de aantal maanden ging ik terug op zoek en telkens werd ik teleurgesteld. Tot gisteren tijdens het journaal. Mijn mond viel open van verbazing en mijn hart ging als een wilde tekeer. Ik was plots weer tien jaar en helemaal in mijn nopjes. Eindelijk kon ik het allerleukste spel ooit op mijn iPhone spelen. 

Bij mij was er geen twijfel mogelijk, ik moest het spel meteen downloaden. Bij het openen van de app krijg je meteen enkele spelregels, die mijn enthousiasme een beetje deden minderen. Zo hoef je zelf niet met Mario te lopen, maar loopt hij vanzelf. Gevolg hiervan is dat terugkeren helaas niet mogelijk is. Lastig, hoor ik je al zeggen, maar hier heeft Nintendo over nagedacht. De bedoeling van elk level is om gekleurde muntjes te verzamelen, die je racetickets kunnen opleveren. Mis je er eentje in de loop van het level, kan je jezelf hier of bij neerleggen en doorgaan, of je kan het level opnieuw starten tot je alle muntjes hebt.

Na drie levels kom je aan het eerste kasteel, GOALS! Helaas is dit ook meteen het einde van de gratis versie. Als je verder wil spelen, moet je €9,90 betalen. Mijn eerste gedachte was dat het een enorm hoge prijs was voor een app. Meestal betaal je voor een betalend spelletje uit de app store €0,99 of €1,99.

Ik heb het spel in eerste instantie niet aangekocht, omdat de prijs me wel een beetje tegenstond. Ik heb de eerste drie levels dus talloze keren opnieuw gespeeld, wat ook de bedoeling bleek te zijn overigens. De gekleurde muntjes waar ik eerder over schreef hebben drie niveaus, je moet elk level dus zeker drie keer spelen.

Na lang wikken en wegen heb ik het spel dan toch gekocht voor maar liefst €9,90. Was dat het nu waard? Nee, om eerlijk te zijn had ik dat geld liever uitgegeven aan iets anders. Je hebt het spel enorm snel uitgespeeld. Je kan elk level dan misschien wel drie keer spelen, na twee keer heb je het echt wel gezien. Verder hebben ze er een paar toepassingen bij verzonnen om toch maar vulling van het spel te hebben, maar ze maken de rest echt niet goed. Ik zou dus iedereen aanraden om het bij de demo-versie te houden. Hoe nieuwsgierig je ook bent, het is het geld echt niet waard.

Gesponsorde artikelen