Israël gaat naar het Eurovisiesongfestival met een lied over #MeToo en is direct de grote favoriet

Israël gaat naar het Eurovisiesongfestival met een lied over #MeToo en is direct de grote favoriet

Het Eurovisiesongfestival heeft sinds vandaag een nieuwe topfavoriet. De Israëlische zangeres Netta Barzilai stelde haar nummer ‘Toy’ voor en nu is al duidelijk dat daar optreden niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Het feministische song met een knipoog naar de #MeToo-beweging klom bij de bookmakers meteen naar de eerste plaats.

Wonder Woman don’t you ever forget. You’re divine and he’s about to regret …“, zingt zangeres Netta Barzilai in haar nummer Toy. De tekst is geschreven door Doron Medalie en Stav Beger, die al meermaals meewerkten aan de Israëlische inzending voor het Eurovisiesongfestival.

Nog voor het nummer bekend gemaakt was, hadden de schrijvers al laten weten in een interview dat de tekst een sterke connectie zou hebben met de #MeToo-beweging. Lyrics zoals “I’m not your toy, you stupid boy”, gaan duidelijk over de empowerment van vrouwen.

Topfavoriet

De 25-jarige zangeres Netta Barzilai is een opvallende verschijning. Zo doet ze in haar nummer onder andere een kip na en maakt ze gebruik van een looper waarmee ze verschillende geluiden en stemmetjes kan maken. Aanvankelijk was er twijfel of de organisatie van het Eurovisiesongfestival dat zou toelaten, maar dat probleem zou van de baan zijn.

De opvallende inzending van Israël valt duidelijk in de smaak want de bookmakers bombardeerden het land meteen tot superfavoriet voor de winst op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Dat is slecht nieuws voor België want Israël zingt net als Sennek in de eerste halve finale op dinsdag 8 mei.

Luister hier naar Toy van Netta Barzilai

Gesponsorde artikelen