Israël verwijdert muurschildering ‘Peeping Toms’ na mogelijke groepsverkrachting

Je kon de muurschildering Peeping Toms (Glurende Toms) al 20 jaar zien op het strand van Tel Aviv. Maar nu hebben ze de tekening bedekt door betogingen over een vermoedelijke groepsverkrachting van een tienermeisje aan een ander strand.

De tekening bevat twee jonge mannen in zwembroek die door het raam van de vrouwenkleedkamer lijken te gluren. Het was een eerbetoon aan de film Peeping Toms die in de jaren 60 op het Tel Aviv-strand werd opgenomen.

Vrijheid

Vrouwenrechtenorganisaties wilden al langer dat de muurschildering werd verwijderd. De burgemeester van Tel Aviv, Ron Huldai, vond dat het nu tijd was om de tekening weg te halen. “We hebben gereageerd en vanmorgen de muurschildering gewist waarop jongens in de dameskleedkamers gluren. Vrijheid van meningsuiting en kunst zijn belangrijke waarden in onze stad. En toch, aangezien schilderen werd gezien als een acceptatie van een illegale en criminele daad, besloten we er afstand van te doen. Door het schilderij te verwijderen, wordt het verleden niet gewist, maar wordt een duidelijke boodschap overgebracht aan toekomstige generaties”, wist de burgemeester te zeggen op Twitter.

Eerder deze maand startte er een onderzoek naar een mogelijke groepsverkrachting in een hotel in Eilat. Het slachtoffer is een meisje van 16 jaar. Tot nu toe zouden er al drie verdachten zijn opgepakt. Een verdachte vertelde dat het meisje met meer dan dertig mannen seks had, maar hij ontkende de verkrachting. Het meisje was dronken op het moment van de feiten.

Meer
Lees meer...