Italiaanse voetbalclub betaalt per ongeluk 2 miljoen euro aan fraudeurs

Italiaanse voetbalclub betaalt per ongeluk 2 miljoen euro aan fraudeurs

De Italiaanse voetbalclub Lazio Roma is de dupe geworden van een scam. De club moest nog twee miljoen euro betalen aan Feyenoord voor voetballer Stefan De Vrij, maar dat kwam nooit bij de Nederlandse club terecht. In plaats daarvan konden fraudeurs met een nep-e-mailaccount het geld rechtstreeks in de zakken steken. Oeps! 

Stefan De Vrij is in 2014 overgestapt naar de Italiaanse ploeg Lazio Roma, waar ook onze landgenoot Jordan Lukaku speelt. De club waar De Vrij speelde, Feyenoord, moest nog een flink bedrag ontvangen voor zijn overstap, namelijk 8,5 miljoen euro! Zo’n groot bedrag betaalde Lazio Roma in termijnen, maar bij hun laatste betaling liep het een beetje mis. Het geld werd zeker ontvangen, maar aan het verkeerde adres.

Lazio Roma is het slachtoffer geworden van een scam. Enkele fraudeurs maakten een e-mailaccount aan onder de naam van Feyenoord. De oplichters ontvingen de hele som geld. De club kwam er uiteindelijk achter nadat de Nederlandse voetbalploeg zag dat de betaling niet ontvangen was.

Niet de eerste

Lazio Roma is niet de eerste voetbalclub die in de val liep van internetfraude. De Schotse ploeg Hamilton verloor een miljoen pond (1,14 miljoen euro). De Schotse Premier League-club wil de Royale Bank of Sctoland (RBS) vervolgen om de helft van de verliezen terug te winnen.

Transfervrij

Volgens de Italiaanse krant Il Tempo onderzoeken de Italiaanse autoriteiten de zaak. Het geld is ondertussen al getraceerd naar een Nederlandse bank. En Stefan De Vrij? Hij is van plan transfervrij te vertrekken na dit seizoen. De media voorspellen dat hij een vijfjarig contract tekent bij de andere Italiaanse club Internazionale.

Gesponsorde artikelen