It’s burgertime! Op deze 6 plekken in Brugge vind je de beste hamburgers

It’s burgertime! Op deze 6 plekken in Brugge vind je de beste hamburgers

Aan gezellige restaurantjes geen gebrek in Brugge, maar sinds kort heeft de hamburgergekte ook in de West-Vlaamse provinciehoofdstad toegeslagen. Brugge springt met een aantal coole restaurants mee op de kar. Hier zijn er 6 die ongetwijfeld de moeite zijn: 

1. Chez Vincent

Een ‘frituur de luxe’, zo werd Chez Vincent bij de opening in 2011 omschreven. Maar met zijn talloze kwaliteitsburgers, handgemaakte garnaalkroketten, comfortabele lederen zetels en zelfs kartonnen draagtasjes voor de take away, is dit allesbehalve een frituur. Combineer de Vinz Special beefburger met een portie frieten en je zit gebeiteld voor een stevige, overheerlijke maaltijd.

2. Ellis Gourmet Burger

Op het Simon Stevinplein kunnen de Bruggelingen sinds vorige zomer bij Ellis terecht voor een hamburger. De burgerketen opende al zes andere vestigingen in Vlaanderen en Brugge kon uiteraard niet achterblijven. Met de Meatlover-burger van West-Vlaams rundvlees zullen de klanten zich meteen thuis voelen.

3. Pro Deo

TripAdvisor
In de trendy Langestraat ontdek je Brugge in zijn pure vorm. In een voormalig volkshuisje met een simpel interieur kun je onder andere genieten van een kolossale beef burger of even grote veggieburger. In de zomer kun je terecht op het kleine, maar charmante terras.
TripAdvisor

4. Hashtag Food

Alleen al voor de namen op de burgerkaart is Hashtag Food een bezoekje waard: ‘la isla bonita’ of ‘substitute for love’. Wie een dagje Brugge doet, kan zijn lunchpauze doorbrengen in deze hippe zaak die zijn slogan fresh fair fabulous alle eer aandoet. De durvers onder ons kunnen zich wagen aan de beefburger ‘die another day’, die onder andere meelwormen en sprinkhanen bevat.

5. Delaney’s Irish Pub

TripAdvisor
Uiteraard vind je kwaliteitsburgers in een Irish pub. Bij Delaney’s vind je zelfs een kanjer van 220 gram Iers rundvlees met verschillende toppings. Voor de liefhebbers is er de typische Guinness om het geheel nog wat vlotter door te spoelen.
TripAdvisor

6. Clerckies

Clerckies is een hamburgerzaak die ook al in Kortrijk en Gent bestaat. Een menukaart met aanvaarde prijzen en een groot aanbod aan burgers. De vleeseter proeft van kwaliteitsvlees: Belgisch witblauw, een runderras van bij ons! Ook aan de vegetariër wordt gedacht met een groot aanbod veggieburgers!

Hoewel Brugge lange tijd steden als Gent en Antwerpen moest laten voorgaan wat hamburgerrestaurants betreft, is de kloof aan het dichten! 

Gesponsorde artikelen