Ivo Pauwels, bekend van ‘Nonkel Jef’, is overleden

De Antwerpse acteur Ivo Pauwels is overleden. Dat heeft zijn weduwe bevestigd aan VRT NWS. Pauwels is vooral bekend van zijn hoofdrol in de VTM-reeks Nonkel Jef. Hij is gisterenavond met spoed overgebracht naar het ziekenhuis met hartproblemen. Daar werd hij nog geopereerd, maar dat mocht uiteindelijk niet baten. Ivo Pauwels werd 85 jaar.

Ivo Pauwel studeerde aan Studio Herman Teirlinck en was aanvankelijk vooral actief in het theater. Zo was hij verbonden aan het K.N.S. en het Vlaamse Jeugdtheater. Hij was ook te zien in het Fakkeltheater en de Zwarte Komedie. In 1981 was hij een van de medeoprichters van het Echt Antwaarps Theater.

Nonkel Jef

Op televisie was hij eerst vooral te zien in kleine rollen, zoals in Kapitein Zeppos, Axel Nort en Den Bompa. Zijn grote doorbraak kwam er als Nonkel Jef in de gelijknamige VTM-reeks die liep van 1995 tot 2001. Daar speelde hij de gierige en eigenzinnige boer Jef Melkenbeek die altijd te zien was met zijn handpop Modest.

Recenter was Ivo Pauwels onder andere nog te zien in kleine gastrollen in Flikken, Witse, Zone Stad, Spoed, Lili en Marleen, Mega Mindy, Vermist, Auwch en Fair Trade. Op het grote scherm was hij te zien in De kollega’s maken de brug, Pippa en nog heel wat andere films.

Politiek

Naast zijn acteercarrière was Ivo Pauwels ook actief in de lokale politiek, zowel in Heist-op-den-Berg als later in Tremelo. Hij bleef tot kort voor zijn overlijden actief, onder andere als marktkramer op jaarmarkten met Nonkel Jef-merchandise. Ivo Pauwels is de grootvader van Ketnet-presentator Nona ’t Jolle, die ook te zien was in wtFOCK:ADA.

Meer
Lees meer...