J.K. Rowling doet het weer: ze maakt Trump af met één enkel bericht

J.K. Rowling doet het weer: ze maakt Trump af met één enkel bericht

J.K. Rowling heeft op Twitter weer serieus uitgehaald naar Republikeins presidentskandidaat Donald Trump. Tijdens het debat van gisterenavond tussen Trump en Hillary Clinton was de schrijfster van Harry Potter heel actief. Vooral haar laatste tweet maakte Trump helemaal af.

Afgelopen nacht hebben Donald Trump en Hillary Clinton het derde en laatste debat gehouden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het debat werd natuurlijk ook weer grondig besproken op Twitter. Ook J.K. Rowling was weer in vorm. Toen Trump sprak over hoeveel vriendschappen hij heeft “developed”, haalde Rowling hard uit naar de harde zakenman. “Humans ‘make’ friends, Donald”, zei ze duidelijk. De tweet werd meteen meer dan 12.000 keer gedeeld.

De genadeslag moest toen nog komen. Op het einde van het debat noemde Rowling Trump “a giant orange Twitter egg”. Daarmee verwees ze naar de opvallende huidskleur van de presidentskandidaat. Ook deze tweet werd uiteraard meteen massaal gedeeld.

Lord Voldemort

Op den duur kregen de volgers zelfs medelijden met het feit dat de schrijfster naar het debat zat te kijken, maar ook daar had Rowling een antwoord op. Toen iemand haar erop wees dat ze niet naar het debat hoefde te kijken reageerde ze met: “Je moet het onder ogen zien, dat is de manier om er door te raken.”

J.K. Rowling is al langer een zware tegenstander van Donald Trump. Dat liet ze vorig jaar een eerste keer merken door op Twitter te zeggen dat Trump veel erger is dan Harry Potter-schurk Lord Voldemort. Later vergeleek ze zijn aanhangers ook nog met de beruchte Death Eaters uit haar boeken.

Gesponsorde artikelen