Left Right
scrollTop top

J.K. Rowling heeft net de eerste Harry Potter-cartoon goedgekeurd en met een uitstekende reden


J.K. Rowling heeft net de eerste Harry Potter-cartoon goedgekeurd en met een uitstekende reden

Laat ons eerlijk zijn: ondanks de Fantastic Beasts-films en het Cursed Child-toneelstuk verlangen we nog altijd naar méér Harry. En helaas heeft schrijfster J.K. Rowling al bevestigd dat dat niet gaat gebeuren. Maar nu heeft ze wel een cartoon, gemaakt door een andere artiest, van Harry, Ron, Hermione en Dumbledore goedgekeurd. Daar zit ook een heel specifieke reden achter. 

Nog meer van onze favoriete hoofdpersonages? Hoewel er waarschijnlijk wel wat meer Dumbledore zit aan te komen in de Fantastic Beasts and Where To Find Them-films, lijkt het erop dat het verhaal van Harry zelf helemaal uitverteld is. Toch lekken er links en rechts nog wat details over Dumbledore, zoals dat hij eigenlijk smoorverliefd was op z’n beste-vriend-dan-vijand Grindelwald.

Dus toen de makers van LOVE IS LOVE, een stripboek met cartoons van verschillende groten in de stripindustrie, Rowling benaderden met een tekening gemaakt door één van hun eigen artiesten, gaf ze onverwachts toch haar fiat. Want LOVE IS LOVE steunt de slachtoffers van de aanslag op de Pulse-discotheek, een discotheek in Orlando met een groot holebipubliek waar begin dit jaar 49 doden vielen.

Lumos

Jim Lee, de artiest die de tekening maakte, en mede-uitgever van het boek bij DC, beeldde Ron, Hermelien, Harry en Dumbledore samen af met hun toverstok in de lucht, een teken van solidariteit in de Potterwereld, dat we vooral zien op Dumbledore’s begrafenis. Op de finale versie komen ook de woorden “Differences of habit and language are nothing at all if our aims are identical and our hearts are open”, een citaat uit het vierde Potterboek.

De verzameling cartoons tonen allemaal kortverhaaltjes die bedoeld zijn als “een liefdesbrief aan de holebigemeenschap.” Onder andere Batman-schrijver Mark Andreyko zette zijn schouders onder het initiatief. Meer dan 200 illustratoren gaven vervolgens gehoor aan de oproep. Je kan LOVE IS LOVE hier pre-orderen.

En hier is hij dan … de allereerste cartoon waar zelfs J.K. Rowling geen nee op kan zeggen


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308