J.K. Rowling ontkent alle geruchten over drie nieuwe Harry Potter-films met Daniel, Emma en Rupert

J.K. Rowling ontkent alle geruchten over drie nieuwe Harry Potter-films met Daniel, Emma en Rupert

We waren al aan het juichen bij de geruchten die onze oren bereikten: er zouden filmversies komen van het Cursed Child-toneelstuk waar je waarschijnlijk niet naartoe kon! En het werd nog beter: zowel Daniel, Rupert als Emma zouden ook hun oude rollen gaan hernemen. Alleen … ontkent J.K. Rowling alles.

We keken allemaal uit naar het laatste Harry Potter-boek en stonden in de rij voor de laatste film, maar daarna was het Harry Potter-gat in ons hart natuurlijk des te groter. Hoeveel Fantastic Beasts Newt Scamander ook uit z’n magical case haalt, er gaat niks buiten het originele trio. Zelfs een Cursed Child kon daar niets aan veranderen, zeker omdat je nauwelijks tickets te pakken kon krijgen. En we waren dus heel blij met de geruchten dat dat toneelstuk een filmtrilogie worden … mét het originele trio op de affiche.

Want de al eerder circulerende geruchten over de filmrechten van de Cursed Child-franchise werden quasi-bevestigd door een bron met wel héél goede contacten bij Warner Bros, Jim Hill. Die had ook totaal onverwacht nieuws: zowel Daniël Radcliffe, Emma Watson als Rupert Grint zouden in gesprek zijn met Warner Bros over de nieuwe trilogie.

Dat had Hill gezegd op de podcast van Unofficial Universal Orlando. Hij dacht ook te weten dat bevestigde de drie toch zouden overwegen om in 2026 hun rollen opnieuw op te nemen, in de oudere versie. Er zouden dan nieuwe, jonge acteurs gecast worden om hun kinderen te spelen, maar Harry, Hermelien en Ron zouden opnieuw verenigd worden. Maar … J.K. Rowling herself ontkent dus alles.

Harry Potter: The Force Awakens

Want Hill heeft dan wel goede contacten bij Warner Bros en Disney, het ging niet om een officiële bevestiging. “Ik heb gehoord dat Warner Bros effectief heeft samengezeten met Emma, met Rupert, en uiteraard met Daniel over Cursed Child, omdat ze, bij gebrek aan een beter woord, willen dat dit Harry Potter: The Force Awakens wordt”, zei Hill. “Ze willen die trilogie doen met de acteurs die we kennen en graag hebben uit het origineel, die we hebben zien opgroeien, maar dan als volwassen.” Hill liep zelfs al wat vooruit op het gerucht. “Als we op J.K. Rowling kunnen rekenen komt er misschien nog een Cursed Adolescent.” Maar dat blijkt dus he-le-maal niet te kloppen.

Hill klonk geloofwaardig: hij duidde ergens in 2026 aan, twee jaar na de laatste release van de Fantastic Beasts-film. Maar Daniël Radcliffe had al eerder gezegd dat het wat hem betrof, niet snel zou gaan gebeuren. En dat was nog vóór de geruchten over een film enige vaste vorm aangenomen hadden.

“Deur niet gesloten”

Radcliffe zei aan The Hollywood Reporter in september 2016 dat hij “nooit deze deur zal sluiten, dat zou dom zijn. Maar ik denk dat ik gelukkig genoeg ben om iemand anders de rol te laten spelen. Op dit moment dénk ik er zelfs niet aan, want ik ben te jong om het personage te spelen. Maar zelfs binnen tien jaar zou het nog steeds vreemd voelen om het te doen.”

Intussen hebben zowel Watson (Belle en het Beest, The Circle, Noah) en Radcliffe (Horns, Equus) een reputatie uitgebouwd buiten het Potterverse en ook Rupert Grint zet zijn eerste serieuze stappen (Snatch) in de wereld buiten Zweinstein. Het zou begrijpelijk zijn als ze niet opnieuw de Hogwarts Express willen nemen, maar de fans, die willen niet liever. Vandaar dat de hoop op een reünie plots wel heel groot was. Njet dus, al sluiten wij niet uit dat, eens die Fantastic Beasts-films er zijn, er toch nog een dealtje gesloten wordt. Met of zonder originele trio.

Gesponsorde artikelen