J.K. Rowling verrast ons weer! Eerste deel van haar nieuwe verhalenreeks is vanaf vandaag online te lezen

Groot feest deze week voor alle Harry Potter-fans! Op haar website Pottermore brengt schrijfster J.K. Rowling een gloednieuwe vierdelige verhalenserie uit. In deze serie onder de naam ‘The History of Magic in North America’ onthult Rowling de geheimen van Ilvermorny, de Amerikaanse variant van Hogwarts, en van de Amerikaanse versie van Het Ministerie van Magie, The Magical Congress of the United States of America. Zeg al je afspraken maar af, want vandaag kunnen we het eerste deel al lezen. 

“De magische wereld die je dacht te kennen, is veel groter dan je je óóit hebt kunnen voorstellen”, zo begint de spannende teaser van J.K. Rowlings gloednieuwe verhalenserie The History of Magic in North America. De verhalenreeks, die uit vier delen bestaat, brengt de Harry Potter-schrijfster deze week uit op Pottermore, de website voor Harry Potter-fans. Maak je agenda iedere dag rond 15.00 uur ’s middags maar leeg, want tot vrijdag 11 maart kan je dagelijks vanaf dat tijdstip een nieuw deel lezen. En vandaag staat het eerste deel online!

“Geschiedenis kent vele geheimen. Het officiële verhaal is nóóit het hele verhaal. Kijk dieper dan de oppervlakte en je vindt een andere wereld parallel aan die van ons, een geheime wereld waar magie écht bestaat,” met deze woorden kondigt de teaser de komst van de nieuwe verhalenreeks verder aan en we moeten toegeven, we can’t wait!

Voorbereiding

The History of Magic in North America mag gezien worden als voorbereiding op Rowlings film Fantastic Beasts and Where to Find Them – over de fabeldieren uit de Harry Potter-boeken – die in november dit jaar in de cinema’s komt. De film speelt zich af in de jaren 20 en draait rond hoofdpersonage Newt Scamander die als magie-zoöloog naar New York trekt. Rowling legt hier dus een hele andere tijd en plaats van haar magische wereld bloot dan in de Harry Potter-boeken. De verhalenreeks die nu op Pottermore uitkomt, gaat dieper in op de achtergrond van deze magische wereld aan de andere kant van de oceaan.

Ware Harry Potter-fans zullen dolgelukkig zijn dat ze weer een nieuw deel van Rowlings magische wereld mogen leren kennen. Deze is zo goed uitgedacht en zo rijk aan details dat je je als lezer zelf in die wereld waant. Geweldig dus dat je je deze week elke dag weer even in deze wereld mag verliezen.

“Everything is about to change”

In ieder deel van The History of Magic in North America focust Rowling op een ander onderwerp: de Amerikaanse departement van tovenarij, Ilvermorny – oftewel de tegenhanger van Hogwarts -, de native-Amerikaanse shamans die van vorm veranderen, de Salem-heksenprocessen en de officiele regering van tovenaars in Amerika, The Magical Congress of the United States of America. “Dit zijn geen mythes”, aldus de teaser. “De geschiedenis van Amerika is bijzonderder dan dat je je ooit kunt voorstellen. Everything you think you know, is about to change.” We zijn heel benieuwd!

Bron: Metro.co.uk, Pottermore.com, Slashfilm.com

Meer
Lees meer...