J.K. Rowling vraagt en krijgt: Dumbledore en Gandalf trouwen voor hoofdkwartier Westboro Baptist Church

J.K. Rowling vraagt en krijgt: Dumbledore en Gandalf trouwen voor hoofdkwartier Westboro Baptist Church

De twee grootste tovenaars uit de fictiegeschiedenis zijn afgelopen weekend in het huwelijksbootje getreden. Dat gebeurde voor het hoofdkwartier van de Westboro Baptist Church in Kansas, nadat Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling de organisatie zwaar had aangepakt op Twitter.

Vorige maand beslisten de Ieren tijdens een nationaal referendum om holebi’s het recht te geven om officieel te mogen trouwen. Een pak celebrity’s hadden zich daarvoor ingezet, en ook Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling was erg blij met de beslissing. Ze uitte haar enthousiasme op Twitter, en beeldde zich in dat Dumbledore (de schooldirecteur uit Harry Potter) en Gandalf (de witte tovenaar uit The Lord of the Rings) zouden trouwen in Ierland.

Maar de Westboro Baptist Church was snel daar om haar van antwoord te dienen. De WBC is een erg controversiële Amerikaanse organisatie die de gewoonte heeft om na rampen, moorden of aanslagen te gaan demonstreren bij de begrafenissen van de slachtoffers. Niet tegen wat er gebeurd is, wel om het overlijden te gaan bejubelen als een straf van God. Ze kondigden aan ook bij die trouw (homoseksualiteit is volgens hen de uiterste belediging van God) te zullen betogen.Maar Rowling zou Rowling niet zijn als ze ook daar een geweldig antwoord voor in petto had. “Helaas, de pure geweldigheid van zo’n samenkomst zou jullie kleine, kwezelachtige hersenen uit jullie dikke, hellende schedels doen ontploffen.”Ze kreeg daar naast een pak goede commentaren ook wel wat kritiek op, omdat ze de WBC daarmee aandacht geeft. “Ik maak me niet druk om WBC. Maar ik vind het belangrijk dat bange homoseksuele jongeren die nog niet uit de kast gekomen zijn, zien dat we ingaan tegen haatsprekers.”En jawel hoor, gisteren was het zover. Gandalf en Dumbledore traden in het huwelijksbootje. Niet in Ierland, maar nog veel beter: recht tegenover het hoofdkwartier van de Westboro Baptist Church in de Amerikaanse staat Kansas.En hoewel leden van de WBC beloofd hadden om te komen protesteren, hadden ze enkel een pak borden met haatteksten op voor hun hoofdkwartier geplaatst. Waarschijnlijk waren intussen hun kleine, kwezelachtige hersenen al ontploft.

Gesponsorde artikelen