J.K. Rowling werkt aan een nieuwe filmtrilogie

J.K. Rowling werkt aan een nieuwe filmtrilogie

De Britse schrijfster J.K. Rowling gaat het scenario schrijven voor drie films gebaseerd op ‘Fantastic Beasts and Where to Find Them’, haar boek uit 2001 dat zich 70 jaar voor de Harry Potter-saga afspeelt. Overal ter wereld springen ‘muggles’ (‘dreuzels’ voor zij die de zevendelige reeks in het Nederlands lazen) een gat in de lucht.

In een interview in de Amerikaanse krant The New York Times heeft Warner Bros.-CEO Kevin Tsujihara verklapt dat hij van plan is om drie Fantastic Beasts-films te produceren. Dat het er meer dan één zou zijn, vermoedden fans al toen de studio aankondigde dat de spin-off van Harry Potter eraan kwam en dat Rowling het scenario voor “de eerste film” ging schrijven. Maar dat ze de drie scenario’s gaat schrijven is nieuws.

Three megamovies are planned“, zegt Tsujihara in de krant. Wat ons doet vermoeden dat kosten nog moeite gespaard zullen worden om het succes van Harry Potter proberen te evenaren. Over het verhaal, dat sequel noch prequel is, vertelde hij niets nieuws.

Uitbreiding van HP-wereld

Fantastic Beasts and Where to Find Them speelt zich 70 jaar voor de Harry Potter-boeken af in New York en volgt de avonturen van ‘magizoöloog’ Newt Scamander. Die pent zijn belevenissen met allerlei magische creaturen neer in een boek dat later op Hogwards door niemand minder dan Harry Potter himself zou worden gebruikt. Rowling schreef het boek tussen de vierde en de vijfde Harry Potter

Wanneer de eerste film uitkomt is nog lang niet geweten en wie erin zal opduiken uiteraard ook niet.

JK Rowling zat trouwens nog niet stil na Harry Potter, waarvan het eerste deel in 1997 uitkwam en het zevende en laatste in 2007. In 2008 schreef ze een andere spin-off van de reeks: The Tales of Beedle the Bard. In 2012 verscheen haar eerste boek voor volwassenen, The Casual Vacancy, en in 2013 publiceerde ze onder het pseudoniem Robert Galbraith de detective The Cuckoo’s Calling. Rowling was in 2003 al rijker dan de Britse vorstin en ze was een tijdje de rijkste vrouw van Groot-Brittannië.

Gesponsorde artikelen