J-pop komt op gang: wordt deze popster de Japanse Lady Gaga?

J-pop komt op gang: wordt deze popster de Japanse Lady Gaga?

Oorspronkelijk is ze een modeblogster en model, maar de Japanse Kyary Pamyu Pamyu startte haar zangcarrière toen ze achttien jaar was. Nu is ze één van de grootste popsterren van Japan. Met haar kleurrijke, hyper-kinetische dansliedjes bereikt ze een groot publiek, zelfs helemaal tot in het Westen. Wordt zij de Japanse Lady Gaga? 

De zogenaamde K-pop, een muziekgenre uit Zuid-Korea, vond al zijn intrede in de muziekwereld. Vooral de boyband ‘BTS’ of ‘Bangtan Boys’ werd razend populair en belandde op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst Billboard 200 Chart. Andere koningen van de K-pop zijn de leden van de band ‘EXO’. Beide bands hebben miljoenen volgers op Twitter.

Nu lijkt Japan aan de beurt: J-pop vindt zijn weg naar de top in een razendsnel tempo. Kyary Pamyu Pamyu is één van de populairste popsterren van Japan. Op haar achttiende werd ze ontdekt door producer Yasutaka Nakata die haar aanmoedigde om te zingen. Hij heeft alle singles geschreven en geproduceerd én met succes. Zelfs bij ons in het Westen heeft ze heel wat hartjes veroverd waaronder, jawel hoor, Katy Perry, Ariana Grande en Charli XCX. Met die laatste heeft ze al samengewerkt.

De nieuwe Lady Gaga

Ze wordt zelfs al de Lady Gaga van Japan genoemd. “Lady Gaga had een heel opvallend imago met een enorme impact. Ik voel me gevleid dat ik zo word beschreven. Maar na een tijdje word je het excentriek zijn moe. Lady Gaga evolueert en ik ben ook visueel aan het evolueren. Dat is nu al het geval”, reageert ze.

In haar videoclips draagt ze vaak kleurrijke kledij, maar dat is natuurlijk vooral voor de show. De BBC vroeg haar wat haar favoriete kleur is: “Het is een beetje saai, maar ik hou echt van de kleur van lavendel. En ik hou ook van zwart en wit. Mijn nagels zijn ook zwart geverfd. Ik draag eigenlijk niet veel kleurrijke kleding privé”, antwoordde ze.

PonPonPon was meteen een grote hit toen het uitkwam in 2011

Epa

Kawaii-stijl

Haar populariteit is niet enkel te danken aan de opvallende outfits en de excentrieke danspasjes, maar ze houdt ook vast aan haar imago: een mix van ‘Kawaii’, een stijl die haar schattigheid centraal stelt én de volwassenheid dat stillaan haar pad kruist. “Van mijn laatste liedje wordt gezegd dat het visueel een meer volwassen gevoel heeft. Het is niet alleen maar pop, sprankelend en kawaii. Onlangs wilde ik gewoon iets nieuws proberen”, vertelt ze.

Kiriko Takemura kwam onlangs naar het Verenigd Koninkrijk tijdens haar wereldtour, The Spooky Obakeyashiki: Pumpkins Strike Back. Haar optreden in de concertzaal Koko in Londen was volledig uitverkocht.

Al fan?

Gesponsorde artikelen