Left Right
scrollTop top

Ja, AC/DC gaat op wereldtournee


Ja, AC/DC gaat op wereldtournee

AC/DC kondigt aan dat het nieuwe album Rock or Bust heet en op 2 december in de winkels ligt. Voor het eerst is gitarist en medeoprichter Malcolm Young niet van de partij op de plaat. Hij trekt volgend jaar ook niet mee op wereldtournee.

Rock or Bust werd in de lente opgenomen in het Canadese Vancouver, ondanks de mysterieuze ziekte die de 61-jarige Malcolm verhindert nog gitaar te spelen met zijn broer Angus (leadgitaar), Cliff Williams (bas), Phil Rudd (drums) en Brian Johnson (zang). Zijn neef Stevie neemt zijn plaats in, zoals hij jaren geleden al eens deed tijdens een tournee. Ook volgend jaar gaat hij mee de hort op voor een wereldtournee.

Op 27 september krijgen fans een eerste voorsmaakje van het nummer Play Ball. Het gaat dan om het eerste nieuwe werk van de van oorsprong Australische groep sinds in 2008 Black Ice uitkwam. Platenlabel Columbia Records meldt dat die plaat in 31 landen op nummer 1 belandde en dat ze in totaal meer dan acht miljoen keer werd verkocht.

Sinds het ontstaan in 1973 heeft AC/DC al meer dan 200 miljoen albums verkocht met beroemde nummers als Highway to Hell, Thunderstruck en Whole Lotta Rosie. Op Rock or Bust staan elf nummers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308