Ja, dat gaat blijkbaar: gastje van 12 steelt creditcard ouders en vliegt naar Bali

Ja, dat gaat blijkbaar: gastje van 12 steelt creditcard ouders en vliegt naar Bali

Een Australische jongen van 12 is op z’n eentje naar Bali gevlogen nadat hij met de credit card van z’n ouders – die van niks wisten – daar een vakantie boekte. Hij geraakte zonder problemen drie keer door de paspoortcontrole.

Aan de oorsprong ligt een huiselijke ruzie: de jongen – Drew genoemd in de Australische media – wou per se dat zijn ouders met hem op reis zouden gaan naar Bali. Maar die weigerden en het gastje (dat volgens zijn moeder “moeite heeft met het woord nee”) besloot dan maar het heft in eigen handen te nemen.

De 12-jarige zocht op het web naar luchtvaartmaatschappijen die toelaten dat 12-jarigen zonder begeleiding mogen vliegen. Hij “leende” de credit card van zijn ouders en boekte een vlucht naar Denpasar op Bali plus een hotelkamer in het All Seasons-resort. Z’n paspoort peuterde hij los met een smoes via z’n oma.

Drie paspoortcontroles

Op de dag van z’n geboekte trip, vertrok hij om zogezegd naar school te gaan, maar in plaats daarvan reed hij op zijn Razorstep naar het dichtstbijzijnde station en nam daar een trein naar het vliegveld van Sydney. De jongen checkte zichzelf in en stapte op een vlucht naar Perth, vanwaar hij verder vloog naar Bali. De 12-jarige kwam zonder problemen drie keer door alle paspoortcontroles.

Op het Indonesische eiland checkte hij zonder problemen in bij receptie van het hotel. Hij had een smoes klaar: zijn oudere zus kon ieder moment aankomen vertelde hij aan de balie van het hotel.

Moeder Emma ontdekte dat haar zoon weg was toen zijn school belde dat Drew niet was komen opdagen. Toen ze ontdekte dat hij op Bali was, vloog ze er meteen naartoe om hem op te halen.

Op de Australische tv vertelde de moeder: “Ik kan niet beschrijven hoe het voelde toen ik doorkreeg dat hij alleen in een ander land was”. Drew zelf lijkt er zich maar weinig van aan te trekken: “Het was geweldig want ik had zin in een avontuur” zou hij hebben gezegd.

Gesponsorde artikelen