Ja, heel binnenkort kan je dus spotgoedkoop met Ryanair naar de VS. En er is nog goed nieuws

Ja, heel binnenkort kan je dus spotgoedkoop met Ryanair naar de VS. En er is nog goed nieuws

Binnenkort zal je via Ryanair een vlucht naar de VS kunnen boeken. Ryanair gaat zelf die vluchten niet verzorgen, dat doet prijsvechter Norwegian. Je zal dus altijd moeten overstappen, maar wél één ticket voor het hele traject kunnen kopen. Ryanair breidt ook fors het aantal bestemmingen uit vanaf Eindhoven, dat snel een favoriete luchthaven voor Vlamingen aan het worden is.

De constructie die Ryanair opzet met Norwegian is niet alleen interessant omdat Norwegian een lowcost is, maar omdat Belgische passagiers op één ticket met Ryanair naar een Britse of Ierse luchthaven kunnen vliegen en daar dan overstappen naar Stewart Airport (90 minuten reistijd naar New York), Providence Airport (120 minuten naar New York en Boston) en Bradley Airport (90 minuten naar Boston).

De lowcost-carrier opende onlangs nog tien nieuwe routes vanuit Ierland en het Verenigd Koninkrijk naar de Verenigde Staten. Het gaat daarvoor de Boeing 737 MAX gebruiken, een relatief klein (tot 220 passagiers) maar wel erg zuinig toestel om de transatlantische route mee te doen.

Vanaf 69 euro

Norwegian kiest bovendien bewust voor om niet naar de grote luchthavens van New York en Boston te vliegen, maar naar kleinere in de buurt van die steden.

In combinatie met de efficiëntie van de nieuwe Boeing 737 MAX kan het bedrijf zo de kosten laag houden. De transatlantische vluchten worden al aangeboden vanaf 69 euro per enkele reis. Dat is dan wel alleen voor je stoel: alle extra’s moeten bijbetaald worden, inclusief een drankje.

Norwegian is een gigantisch succes: in amper vier jaar vervoerde de maatschappij op transatlantische routes meer dan vier miljoen passagiers. De eerste vlucht van Norwegian tussen Europa en de Verenigde Staten werd uitgevoerd in mei 2013.

Eindhoven: elf bestemmingen erbij

Nog goed nieuw voor Ryanair-reizigers komt uit Eindhoven. Niet alleen zal je daar kunnen vertrekken voor zo’n Amerikaanse vlucht, er komen sowieso elf bestemmingen bij vanuit de luchthaven die steeds meer door Vlamingen wordt gebruikt.

Behalve op het al eerder aangekondigde Praag gaat Ryanair ook vanaf Eindhoven vliegen op Aarhus (Denemarken), Edinburgh (Schotland), Milaan-Malpensa (Italië), Oradea (Roemenië), Rabat en Tanger (Marokko), Thessaloniki (Griekenland) en Valencia in Spanje. Er komen ook drie wekelijkse vluchten naar Kiev en twee naar Lviv. In totaal biedt Ryanair straks 44 bestemmingen aan vanaf Eindhoven.

Bovendien wordt er vanaf het najaar ook vaker per week gevlogen op Madrid, Manchester, Marrakesh en Sofia.

Gesponsorde artikelen