Jack Dorsey verlaat bestuur Twitter te midden van overnamebod Musk

“Jack off the board”. Dat tweette Elon Musk uren nadat de medeoprichter van Twitter, Jack Dorsey, uit het bestuur van de microblogsite was gestapt. De Tesla-CEO zou op het punt staan het platform over te nemen.

Voormalig CEO Jack Dorsey is vanaf vandaag geen bestuurslid bij Twitter meer. Dat zijn termijn zou eindigen was al eerder bekend. “Zoals we al in november meedeelden, zou Jack het bestuur verlaten wanneer ‘zijn termijn afloopt op de aandeelhoudersvergadering van 2022′”, vertelde een woordvoerder van Twitter aan de nieuwssite The Hill.

Musk zei dat hij een fan van Dorsey is en wenste dat hij in het bestuur bleef. “Ik ben een fan van Jack btw. Wou dat hij in het bestuur zou blijven, maar ik begrijp dat hij verder moet gaan”, twitterde de bestuursvoorzitter van Tesla. Dorsey zou zich nu vooral op zijn cryptoproject willen richten.

44 miljard dollar

Vorige maand aanvaardde Twitter het overnamebod van Elon Musk ter waarde van 44 miljard dollar. Musk bezit momenteel een belang van 9,1 procent in Twitter en is de op één na grootste aandeelhouder van het socialemediabedrijf.

Meer
Lees meer...