Jacuzzi’s voor de makaken en andere verrassingen: dit is het programma voor de heropening van Pairi Daiza

Jacuzzi’s voor de makaken en andere verrassingen: dit is het programma voor de heropening van Pairi Daiza

Pairi Daiza is momenteel druk in de weer met de bouw van jacuzzi’s in het Aziatische deel van het park. Deze jacuzzi’s zullen niet voor de verzorgers zijn, maar voor de nieuwe bewoners van het park. En dat is nog niet alles: het park belooft tal van nieuwigheden voor de heropening binnen twee weken.

Hoewel het park nog altijd gesloten is, bereidt Pairi Daiza zich volop voor op de heropening op 31 maart. Momenteel op de agenda: verhuizingen, renovaties, aanplant en landschapsarchitectuur. Zoals elk jaar zullen er verrassingen en nieuwe dieren zijn: kleine apen (gouden leeuwaapjes, keizertamarins, saki’s en spinapen), zwartpuntrifhaaien, kolibries, een Javaanse panter, een nieuw dwergnijlpaard, gavialen, dwergeekhoorns … en zelfs 14 dinosaurussen die het park komen terroriseren.

Al is het nog niet mogelijk om in het park te blijven slapen, toch is er een andere leuke nieuwigheid. In het park worden drie stenen jacuzzi’s gebouwd. Deze zijn niet voor de verzorgers om even te relaxen. “We verwachten dit seizoen een nieuwe soort”, verduidelijkt woordvoerster Aleksandra Vidanovski aan newsmonkey.

Japanse makaken

Het park zal binnenkort makaken uit Japan verwelkomen. “Er komen er minstens vier, misschien meer”, zegt de woordvoerster. “Het komt zelden voor bij apen, maar deze soort vindt het heerlijk om in warm water te zijn”, zegt ze. Omdat ze in de bergen in de buurt van warmwaterbronnen leven, kunnen ze genieten van bubbelbaden van 25 graden. Het doel is om hun natuurlijke biotoop niet teveel te verstoren.

“We hebben geen precieze datum voor hun aankomst. Alles zal afhangen van het voorbereidende werk. Nadat dat is voltooid, nemen we contact op met de koerierdienst. Maar het zal sowieso voor het begin van het seizoen zijn”, verklapt Aleksandra Vidanovski ons. Helaas, je zal de makaken dus niet zien bij de heropening van Pairi Daiza. Maar “het zal voor de weken die volgen zijn, en hoe dan ook voor de zomer”.

Verhuis van Tian Bao

Nog een nieuwtje! De jonge reuzenpanda Tian Bao zal naar een gloednieuw verblijf, niet ver van de zwarte beren, verhuizen. “Voor Tian Bao was het tijd om onafhankelijk te gaan leven en ruimte te maken voor een eventuele broer of zus. Zijn nieuwe woonst, met geïntegreerde speeltuin, lijken alleszins goedgekeurd”, zegt de woordvoerster van het park, deze keer in een persbericht. Zijn moeder, Hao Hao, zal in haar oude verblijf blijven om zich voor te bereiden op een “nieuw avontuur als moeder in 2018”. Dat hoopt het park alleszins.

Ook de komodovaranen verhuizen. De grootste levende hagedissen uit Indonesië zullen niet langer te vinden zijn in de boot. De parkteams hebben voor hen deze winter de volières van Le Royaume de Ganesha verhuisd. De oase en de droge kas zijn ook opnieuw ingericht om dit seizoen allerlei soorten vogels (kolibries, papoea-jaarvogels, de zilveroorneushoornvogel en grote beo’s), knaagdieren (chinchilla’s), gigantische vleermuizen, dwergzijdeaapjes en reuzenschildpadden van Aldabra te verwelkomen. Je zal ook elke dag in het amfitheater van het park een nieuwe demonstratie van de vogels kunnen bijwonen.

Nieuwe sferen en nieuwe nachtverlichting

Het park zal de seizoenen eren en dus regelmatig veranderen. In de eerste plaats, van 31 maart tot 29 april, zal het lente zijn in het park. Je zal overal eieren, kleurrijke tulpen en werken van Frans-Belgische plantenkunstenaars in de vorm van gigantische nesten vinden.

Ten slotte heeft Pairi Daiza een nieuw verlichtingssysteem “maanlicht” om “de verschillende werelden en hun bewoners in een unieke sfeer te ontdekken” en te genieten van de nocturnes “die dit jaar talrijk zullen zijn”.

Nog twee korte weken te gaan voor we de werelden opnieuw kunnen ontdekken en alle veranderingen kunnen bewonderen!

Gesponsorde artikelen