Jakkes! Dit wil je echt niet in je koffie vinden…

Jakkes! Dit wil je echt niet in je koffie vinden…

Een Canadese man beweert dat hij maandag een dode muis vond in een koffiebeker van fastfoodketen McDonald’s. Ron Morais uit Fredericton zegt dat hij de akelige ontdekking pas deed toen zijn afhaalbeker al zo goed als leeg was. “Ik haal altijd het deksel eraf voor mijn laatste teug koffie”, legt hij uit aan CBC News. Een inspectie in het restaurant vond geen enkel probleem.

De dode muis was niet de enige viezigheid in de beker, want Morais stelt dat hij ook nog uitwerpselen aantrof. “Indien ik hier niet was geweest en Ron niet al die koffie tot de laatste druppel had zien opdrinken, zou ik gedacht hebben dat hij loog”, laat zijn collega Brad Patterson optekenen. Hij zette ook onderstaand filmpje op YouTube.

Onderzoek

McDonald’s reageert dat het bedrijf voedselveiligheid erg belangrijk vindt. “We nemen beschuldigingen rond netheid en hygiëne erg serieus”, stelt de keten, die nog laat weten dat de lokale uitbater meteen een onderzoek opende. Dat gebeurde in samenwerking met de plaatselijke gezondheidsdiensten, die dinsdagochtend de zaak inspecteerden na de klacht van Morais. Ze vonden geen aanwijzingen van ongedierte, en het restaurant kreeg geen waarschuwingen. 

Volgens McDonald’s Canada vond ook een externe ongediertebestrijdingsfirma geen aanwijzingen van problemen met knaagdieren rond het gebouw. “We blijven dit geïsoleerde incident onderzoeken en hebben contact opgenomen met de klant om het productmonster te verkrijgen”, aldus de keten.

Filosofisch

Morais werd niet ziek na het drinken van zijn speciale koffie, al voelde hij zich wel even misselijk toen hij besefte wat hij net had opgeslurpt. Hij laat het alleszins niet aan zijn hart komen. “Met mij gaat het beter dan met de muis”, blijft hij filosofisch.

Gesponsorde artikelen