Jan Jaap van der Wal keert binnenkort terug op tv met wekelijkse show

Nadat Jan Jaap van der Wal aankondigde De Ideale Wereld te verlaten als presentator was het wachten op wat hij daarna zou doen. En daarover is nu meer duidelijkheid gekomen. De Nederlander zal namelijk een wekelijks satirisch nieuwsprogramma maken op Play4 met de naam Jan Jaap op Zondag. Hij krijgt daarbij de hulp van zijn ‘nieuwsteam’ Pedro Elias, Dena Vahdani en Eva Kamanda.

Iets meer dan een jaar geleden maakte Jan Jaap van der Wel bekend dat hij zou stoppen als presentator van De Ideale Wereld op Canvas. Dat programma zou hij uiteindelijk vier jaar hebben gepresenteerd nadat hij in 2018 de fakkel overnam van Otto-Jan Ham, die het programma vijf jaar presenteerde. Ondertussen heeft De Ideale Wereld met Ella Leyers een opvolgster gevonden.

Jan Jaap op Zondag

Sindsdien was het wachten op meer nieuws over de toekomst van Jan Jaap van der Wal op de Vlaamse televisie. En daarover heeft Play4 nu eindelijk iets bekendgemaakt. De Nederlander keert binnenkort op die zender namelijk terug met een latenightshow “vol humor en actualiteit”. Volgens Play4 zal hij met Jan Jaap op Zondag iedere week het weekend afsluiten “met een lach”.

Voor zijn satirische terugblik op de afgelopen nieuwsweek krijgt Jan Jaap van der Wal de hulp van een driekoppig nieuwsteam. Dat bestaat uit Pedro Elias, Dena Vahdani en Eva Kamanda. Pedro Elias is ongetwijfeld de bekendste van het trio. Je kan hem onder andere kennen van Geubels en de Idioten, Control Pedro en De Container Cup. Op dit moment is hij te zien in Patiënt Pedro. Dena Vahdani is dan weer een comédienne met Iraanse roots die in 2021 te zien was in De Slimste Mens ter Wereld. Eva Kamanda tot slot is Brusselse actrice en presentatrice met Congolese roots die je vooral kan kennen voor haar rol in de telenovelle Lisa. Naast Jan Jaap en zijn nieuwsteam zullen ook Flip Kowlier en zijn band te zien in het nieuwe programma.

Bekijk hier de trailer van Jan Jaap op Zondag:

Jan Jaap op Zondag is vanaf 15 januari 2023 iedere zondag te zien op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...