Jan Jaap van der Wal verlaat ‘De Ideale Wereld’, dat doorgaat met andere presentator

De Ideale Wereld moet op zoek naar een nieuwe presentator. Jan Jaap van der Wal verlaat het programma namelijk na vier jaar als presentator. Wie hem zal vervangen, is nog niet bekend.

“Naar mijn gevoel zal ik er alles uitgehaald hebben wat er voor inzat”, zegt Jan Jaap van der Wal in Het Laatste Nieuws over zijn afscheid van De Ideale Wereld. De Nederlander zal nog tot en met mei te zien zijn als presentator van het satirische nieuwsprogramma, maar houdt er dan na vier jaar mee op. In september keert De Ideale Wereld terug met een nieuwe host.

Otto-Jan Ham

In 2018 nam Van der Wal zelf de fakkel over van zijn landgenoot Otto-Jan Ham. Die had de vijf jaar daarvoor De Ideale Wereld gepresenteerd, maar wilde zich daarna op andere zaken toeleggen. Het programma ging uiteindelijk toch door, maar was sindsdien wel maar twee keer per week meer te zien.

Ook Jan Jaap van der Wal wil nu andere dingen gaan doen. “Ik wil iets nieuws proberen en een volgende stap zetten. Het heeft niets met moeheid te maken. M’n voorganger Otto-Jan Ham had dat meer. Die heeft bij wijze van spreken geen krant meer aangeraakt. Bij mij is het toch meer dat ik het gevoel heb dat ik na vier jaar uitgeleerd ben”, legt hij uit.

Zaalshow

“Zeker tijdens de coronaperiode is De Ideale Wereld iets geworden waar ik volkomen achter kan staan. Ik ben gelukkig. En da’s misschien net het juiste moment om dit aan iemand anders over te laten”, besluit Van der Wal. In januari start hij met zijn derde zaalshow III’ième waarin hij zijn liefde voor België bezingt. Later wil de Nederlander echter graag opnieuw iets voor televisie doen.

Meer
Lees meer...