Jan Peumans (N-VA) ontkent dat hij vlagjes liet verwijderen, zijn woordvoerder bevestigde nochtans

“Neen, ik heb die vlagjes niet laten wegnemen. Jullie schrijven maar wat!” Een boze Jan Peumans (N-VA) ontkende zonet in alle talen aan newsmonkey dat hij tricolore vlagjes liet verwijderen. Die vlagjes zorgen voor een pak heisa, nadat bekend raakte dat hij deze uit de kantine van het Vlaams parlement Belgische vlagjes, ter ondersteuning van de Rode Duivels, zijn verdwenen. 

“Neen, ik heb dat niet laten doen”, een boze Jan Peumans haalde fel uit naar newsmonkey, eerst telefonisch, later ook voor de camera’s van Villa Politica. Hij ontkent in alle toonaarden dat hij er voor iets tussen zat dat in de kantine van het Vlaams parlement plots de tricolore vlaggen verdwenen. “U schrijft maar wat, maar dat is gewoon niet correct.”

Vreemd, want het stond vanmorgen al in de krant Het Nieuwsblad en later op de middag bevestigde de medewerker van Peumans, Frank Van Roost, letterlijk aan newsmonkey dat de vlaggen weg moesten. “Wij dragen uit principe enkel de vlag van Vlaanderen. Een tricolore vlag ga je bij ons nooit zien”, zo lichtte Van Roost van het kabinet-Peumans toe.

Even nadat Peumans z’n boze interventie deed, kwam diezelfde Van Roost z’n bocht nemen, en trok hij plots z’n woorden in. “Neen, ik heb dat nooit gezegd”, was het ineens, in het kielzog van z’n voorzitter. Nochtans had hij twee duidelijke redenen gegeven voor de verwijdering: enerzijds dus het feit dat er nergens de Belgische driekleur is, maar ook dat het om een commerciële actie ging.

“Het was een commerciële actie, want ze was verbonden aan een spel van krasloten. Ook dat is niet onze gewoonte: om commerciële initiatieven toe te laten in onze gebouwen. En dus heeft die combinatie van factoren de doorslag gegeven”, zo zei de medewerker, die ook bevestigde dat de vlaggen weg blijven. Vraag is of de vlaggen gaan terugkeren nu Peumans in alle toonaarden heeft ontkend dat hij erachter zit.

Meer
Lees meer...