Japans park moet ijspiste sluiten: ze hebben er 5.000 vissen als versiering onder het ijs bevroren

Japans park moet ijspiste sluiten: ze hebben er 5.000 vissen als versiering onder het ijs bevroren

In Japan moet een pretpark z’n ijspiste na hevige kritiek sluiten. Space World in Kitakyushu had het ‘originele’ idee gekregen om liefst 5.000 vissen onder het ijs te bevriezen. Die moesten als versiering dienen en vormden zelfs woordjes zoals “Hello”. Hoewel de woordvoerder van het park benadrukt dat de vissen al dood waren, kreeg het park bakken kritiek wegens “een gebrek aan respect voor leven” en “een gebrek aan moreel besef”.

Schaatsen terwijl je onder je voeten duizenden bevroren vissen ziet. Het idee moest het geld doen rollen in Space World. Maar de piste moet sluiten, omdat te veel mensen het wreed vinden om de dieren voor hun plezier onder het ijs als decoratie te bewaren. In totaal had het park zo’n 5.000 dode vissen aangekocht, waaronder makrelen en sprotten. Ze hadden ze op een lokale markt besteld en vervolgens ingevroren in het ijs. Bij sommige vissen was de mond geopend om voor nog wat extra animatie te zorgen.

“Niet leven bevroren”

De vissen vormden samen woordjes en pijlen. Zo moesten de schaatsers weten in welke richting ze moesten bewegen. Verderop kon je zelfs roggen en walvishaaien zien. Gelukkig waren dat volgens het park enkel foto’s die flink uitvergroot waren. De piste kwam vorige week onder vuur te liggen na een reportage op een lokale tv-zender. Het regende klachten op de Facebook-pagina van het park en surfers riepen op om de attractie meteen te sluiten.

En zo gebeurde het ook, want gisteren kondigde Space World aan dat de piste zou sluiten. “We willen ons verontschuldigen bij mensen die zich ongemakkelijk voelden over het evenement met het Ice Aquarium”, stelt het park in een persbericht. “Daarom hebben we vandaag besloten om ermee te stoppen.” Ze gaan echter behoorlijk ver in de andere richting nu, want een woordvoerder stelt dat ze overwegen om volgend jaar een herdenkingsplechtigheid te houden.

Heel wat mensen dachten dat de vissen bevroren waren toen ze nog leefden, maar dat wordt door de woordvoerder ontkend. “We hadden het beter moeten uitleggen.”

Gesponsorde artikelen