WK in Qatar: Japanse otter voorspelde winst tegen Duitsland

In die eerste dagen zorgde het WK voetbal in Qatar toch al voor wat verrassingen. Zo verloor Argentinië van Saoedi-Arabië en kon Japan een achterstand op Duitsland nog omkeren. En dat laatste wisten de Japanners blijkbaar al, want een otter had die winst al voorspeld.

De eerste speeldag op het WK voetbal in Qatar zit er bijna op. Al sinds het begin is het toernooi omstreden en ook tijdens die eerste speeldag kwamen daar dagelijks nog dingen bij. Maar naast alle gebeurtenissen naast het veld, zijn er ook al enkele opmerkelijke dingen op het veld gebeurd. Een van die verrassingen was de overwinning van Japan tegen Duitsland (1-2) op woensdag, iets wat voor één bepaalde otter vanzelfsprekend was.

Duitsland-Japan

Sinds 1998 is Japan een terugkerende deelnemer op het WK voetbal. In zes deelnames geraakten ze drie keer tot de achtste finales. En dat lijkt na een overwinning tegen Duitsland ook dit jaar niet onmogelijk. De Japanners kwamen op woensdag op achterstand tegen de Duitsers, maar wisten hun tegenstanders in een sterke tweede helft te verrassen.

Door twee goals op korte tijd (minuut 75 en 83) ging Japan uiteindelijk met de overwinning naar huis. Iets wat ook door de supporters voluit werd gevierd, maar niet voordat het volledige stadion was opgekuist.

Otter

De overwinning van Japan was er eentje die de meeste voetbalfans niet hadden verwacht. Toch was er één supporter die het zag aankomen, namelijk otter Taiyo. Taiyo verblijft in het Maxell Aqua Park in Japan en is sinds gisteren uitgegroeid tot een internetsensatie.

In een video is namelijk te zien hoe de otter de keuze krijgt tussen drie emmers. Op de blauwe emmer staat een Japanse vlag, op de gele emmer staat ‘gelijkspel’ en op de rode emmer staat een Duitse vlag. Taiyo wordt door zijn verzorgers vastgehouden aan een leiband, terwijl hij met een kleine voetbal voortbeweegt. Uiteindelijk neemt hij de kleine bal en laat hij hem vallen in de blauwe emmer.