Left Right
scrollTop top

Jared Leto eert overleden Chester Bennington tijdens toespraak op de VMAs


Jared Leto eert overleden Chester Bennington tijdens toespraak op de VMAs

Jared Leto hield gisterenavond een toespraak op de MTV Video Music Awards ter ere van de overleden zanger Chester Bennington. De acteur en zanger van ‘Thirty Seconds to Mars’ keek terug op hun goede vriendschap en stak een hart onder de riem bij iedere kijker die het nodig had.

Op de VMA’s was er dit jaar ook plaats voor een ingetogen eerbetoon. MTV vroeg aan Jared Leto of hij enkele woorden wilde spreken over zijn goede vriend Chester Bennington. Die pleegde op 20 juli zelfmoord. Hij nam ook de tijd om even terug te blikken op de vriendschap tussen Bennington en zanger van de band Soundgarden Chris Cornell, die zich het leven ontnam op 18 mei.

“Zijn stem zal voor altijd leven”

“Chester was mijn vriend en ik heb veel belangrijke dingen van hem geleerd: over onophoudelijk werken, dromen achterna jagen, en een aardig en zorgzaam persoon blijven”, begon Jared Leto aan zijn toespraak. “Als ik aan Chester denk, dan zie ik zijn gezicht dat altijd aan het lachen was. Ik denk aan zijn hart en hoe hij dat steeds durfde tonen. Ik denk aan zijn vrouw en zijn zes ongelooflijke kinderen. Ik denk aan zijn familie, zijn band die voor hem zoals broers waren. En ik herinner mij zijn stem: soms woest, soms gevoelig. Die stem zal voor altijd leven.”

“Geef niet op”

Daarna reikte hij zijn hand uit naar kijkers die in hetzelfde schuitje zitten als Bennington: “Als er iemand daar thuis nu aan het kijken is en voelt alsof er geen hoop meer is. Luister dan naar mij. Je bent niet alleen, er is altijd een weg vooruit, geef niet op. Ik beloof je dat de grootste verwezenlijkingen in het leven, net voorbij de donkerste dagen liggen.” Hij sloot zijn toespraak af door het publiek én de kijkers thuis te vragen recht te gaan staan voor Linkin Park terwijl een fragment uit hun VMA-optreden van 2010 werd getoond.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen op het gratis nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899