JBC sluit morgen een halve dag de deuren voor Buitenspeeldag

JBC sluit morgen een halve dag de deuren voor Buitenspeeldag

Morgen is het Buitenspeeldag, en bij JBC nemen ze deze feestdag heel serieus. De winkelketen sluit morgen om 12 uur namelijk haar hoofdkantoor en alle 130 winkels. Op die manier kunnen de werknemers met hun kinderen iets leuks gaan doen in de open lucht!

18 april is het Buitenspeeldag. De tv-zenders voor kinderen gaan op zwart, leerkrachten geven geen huiswerk en overal in Vlaanderen zijn er tussen 13 uur en 17 uur activiteiten. Bovendien zullen er bij JBC geen kleren over de toonbank gaan. De Belgische modeketen geeft haar werknemers namelijk allemaal een halve dag extra verlof. Vanaf 12 uur zullen zowel het hoofdkantoor als alle JBC-winkels sluiten en kunnen de werknemers met hun kinderen naar buiten.

Veel jonge ouders bij JBC

CEO Bart Claes vindt het belangrijk dat de personeelsleden ten volle kunnen genieten van de Buitenspeeldag. Dat zegt hij aan HLN: “We willen dat onze medewerkers tijdens deze feestdag de tijd nemen om te genieten met hun gezin, en richten ons dus niet op de verkoop van kleding. Ons medewerkers-bestand telt veel (jonge) ouders. Door deze vrije namiddag geven we hen een zetje om mee te doen aan Buitenspeeldag.”

De actie is natuurlijk niet evident. “Alle winkels laten sluiten is niet niks”, zegt Bart Claes. “Het is de eerste keer dat JBC al zijn medewerkers vrijaf geeft op een niet-officiële feestdag.”

Klant, en vooral kind, is koning

“Klant is koning, en bij JBC is dat het kind”, zegt Claes. “Vandaar onze boodschap: kom woensdagnamiddag niet shoppen en neem gerust een dag verlof om gewoon wat met je kinderen te spelen, ook als de rest van de wereld druk bezig is.”

JBC is zelf een familiebedrijf, met aan het hoofd broer en zus Claes. Familie is dus belangrijk, en het kind staat daarbij centraal. “Shoppen moet fun zijn. We kleden de winkels leuk aan voor de kinderen en we steken ook fun in onze kinderkleding, zoals een swipe T-shirt met pailletten of een sweater die je zelf kan inkleuren. Onze jaarplanning is ook helemaal afgestemd op kinderen, van paaszoektochten tot het Sinterklaasbezoek”, voegt Claes toe.

Enthousiasme is groot

Het personeel reageerde natuurlijk heel positief. “De reacties gingen verder dan ‘yes, een vrije dag!’ Iedereen is enthousiast over het initiatief en is van plan het kind morgen in zichzelf naar buiten te laten komen”, zegt de CEO.

Gesponsorde artikelen