Je bewaart je chips al veel te lang op de verkeerde manier

Je bewaart je chips al veel te lang op de verkeerde manier

De kans dat je je zak chips ooit echt lang moet bewaren, is klein. Uiteraard eet je direct de hele zak leeg. Maar wat als je nu toch dat family-pack opengedaan hebt en snel weg moet? Dan wil je niet dat ze muf worden. Geloof het of niet, de beste plaats om dat te voorkomen is … in de vriezer.

Tenzij jij ook zo iemand bent die z’n chips in een kommetje doet om niet de hele zak leeg te eten, heb je dit probleem misschien nog niet vaak gehad: waar bewaar je je chips eens de zak opengegaan is. Maar omdat er misschien een moment komt dat de volle zak leegeten, niet haalbaar is, hebben we een tip voor je: steek ‘m in de vriezer.

Chips in de vriezer

In de vriezer? Ja, het lijkt een beetje contra-intuïtief, maar zolang je je chips in de zak houdt, voldoe je daarmee ook goed aan de voorwaarden op de zak. Je moet chips op een koude en droge plaats bewaren en wat is er kouder dan een vrieskist? Juist ja. Maar je vraag je waarschijnlijk wel af of ze dan niet gewoon bevriezen? Het antwoord is: nee.

Bij het bakken van chips verdampen de meeste vloeistoffen in het water. Er is dus niet veel om te bevriezen. Je chips worden dus wel ijskoud, maar bevriezen doen ze niet én ze blijven ook krokant. Volgens verschillende chipsfabrikanten is er wel nog genoeg water aanwezig in de chips om ervoor te zorgen dat het zetmeel niet afbreekt.

Textuur

Zetmeel is dan weer de sleutel tot die lekker krokante textuur van goede aardappelchips. Er zit dus nog wel genoeg vloeistof in de chips om die textuur te bewaren, en door ze in te vriezen, blijven je chips ook zo. Je bewaart chips sowieso best in de originele zak of zodanig dat er geen tot weinig lucht aan kan. Om ze te ontdooien, zet je ze gewoon even op het aanrecht. Al kan je ze ook koud opeten. Voila, nog een reden om je chips niet meteen op te eten.

Shutterstock

Gesponsorde artikelen