Left Right
scrollTop top

Je hebt het waarschijnlijk niet gezien, maar opa Potter zit in de Fantastic Beasts-films


Je hebt het waarschijnlijk niet gezien, maar opa Potter zit in de Fantastic Beasts-films

Geef het maar toe, sommigen onder jullie hebben Fantastic Beasts And Where To Find Them al een paar keer gezien. En dan heb je alle details waarschijnlijk al een paar keer geanalyseerd, maar is je ook opgevallen dat Harry’s grootvader ook opduikt in de films? Jup, ’t is maar een heel korte cameo, en hij komt zeker niet in beeld, maar de knipoog zit er wel in. 

De intro van Fantastic Beasts geeft heel wat weg over de rest van het verhaal, als je de film een paar keer ziet dan zie je bijvoorbeeld referenties naar Dumbledore en Gringotts. Maar heb je ook die referentie naar Fleamont Potter en zijn fantastische haargel gezien? En zou dat dan familie zijn van …?

Jup, da’s opa Potter en die staat inderdaad op de cover van de magische kranten. En die haargel, daar is het allemaal wel goed mee gekomen, want J.K. Rowling onthulde eerder dat de uitvinder van Sleekeazy, de toverdrank op de coverpagina, daar bakken geld mee verdiende. Dat verklaart ook meteen de stapels goud die Harry in Gringotts vindt op z’n eerste dag op de Wegisweg.

Een heel leuk detail dus, maar nu blijft de vraag of Fleamont en Euphemia Potter, de grootouders van Harry, alleen op papier in Fantastic Beasts verschijnen. Want als Dumbledore en Grindelwald in de films zitten, bestaat er dan ook geen kans dat ook zij een cameo maken? In ieder geval zal de casting van een tovenaar die de beste haartoverdrank ooit uitvond, een tijdje duren. Vind maar eens iemand met zo’n fantastisch haar.

En kijk hier naar hoe exact Fleamont Potter in Fantastic Beasts zit…


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308