Je kan de iPhone Xr vanaf vandaag bestellen: dit is het verschil met de Xs (Max)

Je kan de iPhone Xr vanaf vandaag bestellen: dit is het verschil met de Xs (Max)

Nood aan een nieuwe iPhone, maar geen geld voor de volledige upgrade? De iPhone Xr, het kleine broertje van de nieuwe iPhone, kan je vanaf vandaag bestellen en dan ligt hij volgende week in je brievenbus. 

Lang genoeg gewacht: de betaalbare iPhone ligt vanaf volgende week vrijdag in de winkels. Voor wie geen tijd heeft om in een rij te gaan staan en vooral: wie er zeker ééntje vast wil krijgen, bestaat er gelukkig de pre-order. Die gaat vandaag open en dat kunnen we alleen maar aanraden.

Apple-kleuren

Wat bestel je juist? De iPhone Xr is het kleine broertje (of zusje) van de iPhone Xs, die op zijn beurt weer kleiner is dan de Xs Max. Die laatste twee zijn de nieuwe paradepaardjes van Apple, met een hele reeks aan fotografische gadgets, een betere batterijduur en natuurlijk in de vertrouwde Apple-kleuren.

Nadeel: de Xs en Xs Max kosten ook wel een arm en een been. De iPhone Xs heb je vanaf 1.159 euro, maar da’s met beperkt geheugen. De Xs Max kan je krijgen vanaf 1.259 euro. Afhankelijk van hoeveel geheugen je wil (en met al die AI-fototechnologie zou je die wel eens nodig kunnen hebben) kan dat oplopen tot 1.659 euro (voor de Xs Max met 512 GB geheugen.)

Prijs iPhone Xr

De iPhone Xr daarentegen, blijft netjes onder de 1.000 euro aan 859 euro voor het basismodel en net iets meer (1.059 euro) voor de full-option. Wat krijg je daarvoor? In essentie alle coole upgrades van de Xs en Xs Max, maar voor een lagere prijs. HDR, AI, Face recognition, alles wat je bij de Xs kan verzinnen. Natuurlijk zijn er enkele elementen die verschillen.

Hier zijn 6 smartphones die even veel kosten als een iPhone Xr en even goed zijn.

Zo is de Xr uit aluminium gemaakt, niet uit staal. Dat lijkt een nadeel, maar aluminium blijft lang goed en uiteindelijk werd ook de iPhone X daaruit gemaakt. Je krijgt ook een camera minder en je krijgt minder zoom-opties (vijf keer digitale zoom versus twee keer optisch en tien keer digitaal in de Xs). Weinig relevant tenzij je professioneel met een camera werkt.

Vergelijking iPhone Xs Max

De Xr komt ook in andere kleuren: zes om precies te zijn, maar dus niet in de elegante goud/spacegrijzen van de Xs. Dat kan een element zijn voor de Apple-aficionado’s. Je scherm is ook nog in LCD, niet in OLED, en je iPhone weegt ook wat meer (al vinden wij dat betrekkelijk meevallen.) Als laatste moet je weten dat je Xr eventueel iets minder waterbestendig is: tot een half uur op één meter, in plaats van twee. Maar goed, wij panikeren al als het te hard regent in de richting van onze iPhone, dus neem het niet van ons aan.

iPhone Xr: verkrijgbaar in de Apple Store vanaf 26/10 en vanaf vandaag te bestellen.

Gesponsorde artikelen