Je kan nog inschrijven voor Wings For Life World Run op zondag 4 mei zelf

Je kan nog inschrijven voor Wings For Life World Run op zondag 4 mei zelf

Op zondag 4 mei loopt de hele wereld als één man voor Wings For Life met één en hetzelfde doel: een remedie vinden tegen ruggenmergletsels. Tienduizenden lopers in drieëndertig landen verspreid over zes continenten zullen allemaal op exact hetzelfde moment aan de startlijn staan. De Belgische editie vindt plaats in en rond Ieper. De online inschrijvingen zijn afgesloten, maar de organisatie maakt nu bekend dat het nog wel kan op zondag zelf.

Speciaal aan deze loopwedstrijd is echter dat er geen vaste finishlijn is. In plaats van naar de finishlijn te lopen, haalt de finish je in. Exact een half uur nadat de lopers gestart zijn, vertrekt er namelijk een Catcher Car die de lopers achtervolgt en stelselmatig versnelt en dus de lopers inhaalt. Van zodra de volgwagen je inhaalt, lig je uit de wedstrijd. 

Onder meer Veronique De Kock, Peter Van de Veire, Kobe Ilsen, Tom Waes en Lieven Verstraete zijn ingeschreven voor deze unieke en internationale run voor het goede doel. Dimitri Vantomme zal zorgen voor entertainment tijdens de presentatie. Wings for Life-ambassadeur Marc Herremans zal de lopers aanmoedigen van aan de zijlijn.

Wereldwijd wordt Wings For Life ondersteunt door bekende gezichten zoals Sebastian Vettelen Lindsey Vonn. En volgende bekende gezichten lopen mee :Mark Webber (Australië) , David Coulthard (VK) Aksel Lund Svidal (Noorwegen),Steve Hooker (Australië), Dan Carter (Nieuw Zeeland), Robbie Naish (USA), Hannes Arch (Oostenrijk) en  Wang Li Ya (Taiwan).

Het hele gebeuren wordt overal ter wereld live uitgezonden.  Op Sporting Telenet kan je Wings for Life volgen op kanaal 207 en op VOO kan je terecht op kanaal 402. De uitzending start om 11.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

Momenteel zijn meer dan 2.600 deelnemers ingeschreven. De officiële inschrijvingen werden op 27 april afgesloten, maar wie na de 10 Miles van Antwerpen wil profiteren van zijn goede conditie, kan zich op de dag zelf, in Ieper, ter plaatse inschrijven.

Wie zich ter plaatse wil inschrijven, meldt zich tussen 08:00 en 10:30 aan bij de Wings For Life World Run stand in het startdorp op de Grote Markt van Ieper. Het inschrijfgeld bedraagt 40 euro en gaat integraal naar Wings For Life voor het onderzoek naar ruggenmergletsels.Betaling kan enkel cash. Na betaling ontvang je een startnummer met running chip.

Louis Talpe nam samen met het Belgische Wings For Life team een clip op waarin hij in sappig West-Vlaams iedereen oproept om mee te lopen. Louis legt uit wat het doel van de race is, namelijk de Catcher Car voor blijven:

Meer info over het event en het parcours in Ieper, vind je op www.wingsforlifeworldrun.com/nl

Gesponsorde artikelen