Left Right
scrollTop top

‘Je laatste selfie’ voor je onder de trein ligt: Infrabel komt opnieuw met bikkelharde campagne


‘Je laatste selfie’ voor je onder de trein ligt: Infrabel komt opnieuw met bikkelharde campagne

Ondanks verscheidene campagnes blijven mensen die langs of over het spoor lopen één van de grootste veiligheidsproblemen voor Infrabel. En dus heeft de infrastructuurbeheerder alweer een opmerkelijke actie klaar: ‘je laatste selfie’. Boodschap: wie per se een zelfportret wil nemen op of langs de sporen, moet beseffen dat dit de laatste selfie is voor de trein je ondersteboven rijdt.

De weinig subtiele campagne is bedacht én uitgewerkt door de 20-jarige studente publiciteit en illustratie Veerle Van Loenhout nadat Infrabel de hulp inschakelde van studenten kunst, infografie, fotografie en communicatie. “Tegenwoordig is het ongelooflijk om overal selfies te nemen. Het zijn ook vooral jongeren die aan spoorlopen doen en zo ontstond het idee om de twee te combineren”, legt Veerle uit in Het Nieuwsblad. “Op een woensdagnamiddag heb ik dan mijn stoute schoenen aangetrokken en ben ik op pad gegaan.”

Hoewel het lijkt dat de trein op het campagnebeeld in volle beweging is, nam Veerle wel degelijk een foto voor een stilstaande trein: “De treinen reden die dag niet door een staking”, aldus de studente. En zo wist ze het effect van de laatste selfie op het akelige af na te bootsen.

De kans dat je deze foto nog regelmatig voor je neus geduwd krijgt, is reuzegroot, want Infrabel gaat het beeld gebruiken in de aankomende sensibiliseringscampagne. Niet alleen zullen er in alle stations van België affiches komen, de foto zal ook massaal verspreid worden via kaartjes en displays in cafés, restaurants en bioscopen.

Het is niet de eerste keer dat Infrabel op choquerende manier de alarmbel trekt om het spoorlopen tegen te gaan. In juni vorig jaar lanceerden ze nog een ijzingwekkend tv-spotje met de boodschap: je leven is een omweg waard.
Bron: Het Nieuwsblad

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…