Je voelt je als Rapunzel in dit Gents hotel, maar je moet er wel wat euro’s voor over hebben

Je voelt je als Rapunzel in dit Gents hotel, maar je moet er wel wat euro’s voor over hebben

Na jaren van leegstand is het Postgebouw op de Korenmarkt weer helemaal omgetoverd tot een prachtige en levendige plaats en vanaf 15 augustus opent de kroon op het werk: 1898 The Post. Het hotel biedt 38 luxueuze kamers aan met als paradepaartje een torenkamer met 360°-view over de Gentse binnenstad.

Op 15 augustus opent het nieuwe hotel op de Korenmarkt. Die opening zal zonder veel toeters en bellen verlopen, maar de foto’s op de website en Facebookpagina van 1898 The Post verraden het al: in dit hotel zal je in de watten gelegd worden.

Er zijn 38 kamers die allemaal een naam zullen hebben die verwijst naar de vroegere functie van het prachtige gebouw: de post. Verwacht je dus maar aan kamers die The Envelope, The Letter, The Postcard, The Stamp, … gedoopt zijn.

Torenkamer

Voor de gewone kamers betaal je 150 euro per nacht, maar als het iets meer mag zijn, dan is er ook nog de Tower Suite. In de torenkamer heb je twee verdiepen en een 360°-zicht over Gent. Daarbovenop krijg je er een eigen bibliotheek bij. Voor die luxe betaal je net geen 400 euro per nacht.

Het hotel ademt tijdloze klasse uit en er is aan alles gedacht. Zo zijn de gemeenschappelijke ruimtes ook heel gezellig ingericht met een open haard en is er een cocktailbar waar Bartender van het Jaar 2015, Jurgen Nobels, drankjes zal shaken. Ook vergaderen is mogelijk in het hotel. Het hotel gaat open op 15 augustus, maar je kan wel al reserveren.

iStock

De details herinneren aan de postfunctie van het gebouw

Je waant je van adel op deze oude, prachtige trap

De kamers zijn stuk voor stuk stijlvol

Ook de badkamer is heel chique ingericht

Cocktailbar The Cobbler is al klaar om je te ontvangen

Ben jij klaar voor dit uitzicht?

Gesponsorde artikelen