Left Right
scrollTop top

Jean-Claude Van Damme draait momenteel zijn eerste Netflix-film ‘The Last Mercenary’


Jean-Claude Van Damme Netflix
© Netflix

Jean-Claude Van Damme heeft officieel zijn eerste Netflix-film binnengesleept. In de actiekomedie The Last Mercenary speelt hij een mysterieuze voormalig geheim agent die moet terugkeren naar Frankrijk wanneer zijn zoon valselijk beschuldigd wordt van wapen- en drugshandel door de overheid, na een blunder van een overijverige bureaucraat en een maffia-operatie.

De Franstalige film wordt geregisseerd door David Charhon, vooral bekend van De l’autre côté du périph. Het scenario wordt geschreven door Charhon en Ismael Sy Savane. De productie is in handen van Jean-Charles Levy en Nicolas Manuel (Forecast Pictures), Olivier Albou en Laurence Schonberg (Other Angle Pictures), David Charhon, Jakéma Charhon en Eponine Maillet (Mony Films) en Olias Barco en Vlad Riashyn (Apple Tree).

Naast The Muscles from Brussels bestaat de cast uit lban Ivanov, Assa Sylla, Samir Decazza, Patrick Timsit, Eric Judor en Miou-Miou. De opnames zijn momenteel volop aan de gang in Frankrijk.

Eerste Netflix-film

The Last Mercenary is de eerste keer dat Jean-Claude Van Damme in een actiekomedie speelt en is bovendien zijn eerste film voor de streamingsdienst. “The Last Mercenary is een ongelooflijk spannend project en staat me toe een nieuw genre te ontdekken”, zei de Brusselaar. “Ik ben altijd al een fan geweest van Jean-Paul Belmondo en ik hoop de fakkel van de actiekomedies op mijn eigen manier te kunnen overnemen. Het script van David Charhon brengt al deze elementen op een zeer succesvolle manier samen: een mooi verhaal met emotie, veel actie en veel humor”, klinkt het. “Ik werk graag samen met een nieuwe generatie talent zoals Alban Ivanov, Assa Sylla en Samir Decazza”, voegde Van Damme er nog aan toe.

“Ik wil teruggaan naar de grote traditie van actiefilms uit de jaren ’80 en ’90, die cultfilms waar we allemaal van houden, waar de helden buitengewoon waren, de stunts veel indrukwekkender en dat alles doorspekt met humor”, vertelt regisseur David Charhon in een interview. “Alleen Jean-Claude kon deze ongeëvenaarde gouden eeuw van de cinema belichamen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update