Jebroer trekt zich niks aan van commotie rond z’n hit: “Kinderen luisteren naar wat ze willen”

Jebroer trekt zich niks aan van commotie rond z’n hit: “Kinderen luisteren naar wat ze willen”

“Ik ben een kind van de duivel. Mama, je hoeft niet te huilen.” Onder andere om die woorden gaat de commotie rond de hit van Jebroer. Niet zo fijn voor ouders om hun kind dit te horen zingen, maar de zanger trekt zich er niet veel van aan. Het is aan de kinderen zelf om te bepalen naar wat ze luisteren, zei hij aan Qmusic. Z’n collega voegde er wel aan toe dat de muziek nooit bedoeld is geweest voor kinderen.

Het waren Nederlandse dominees die aan de alarmbel trokken toen ze de tekst van Kind van de Duivel hoorden. Ze riepen ouders op om te praten met hun kinderen. “Dit lied kan geen enkele ouder waarderen.” Het nummer zou intussen een hit op de speelplaats zijn en veel kinderen brullen het refrein mee, ook al is de tekst bijzonder controversieel. Iedereen heeft er wel een mening over, maar tot hiertoe was vooral Jebroer zelf stil. Op radiozender Qmusic kwam hij dan toch reageren.

“Kijk, dominees roepen ouders op om te praten met hun kinderen en ik denk dat het sowieso verstandig is om dat te doen. Maar kinderen bepalen zelf naar wat ze willen luisteren en ook wat ze zelf doen”, zegt hij. De tekst hoef je uiteraard niet serieus te nemen, dat doet Jebroer althans zelf niet. “Voor mij betekent de duivel geen moer, maar God ook niet, snap je? Ik heb wel respect voor iedereen die in God gelooft, maar het is niet dat ik probeer te zeggen dat mensen in de duivel moeten geloven. Ik ben trouwens heel benieuwd wat het zou zijn als ik zou zingen ‘ik ben een kind van een engel’.”

“25+ muziek”

Dj Paul Elstak, met wie Jebroer het nummer maakte, geeft ook toe dat het liedje helemaal niet bedoeld is voor kinderen. “Wat heel belangrijk is, is dat dit lied en de videoclip niet gemaakt zijn voor kinderen. Dat hebben we zo niet bedoeld. Dit is 25+ muziek. Maar vroeger mocht je ook niet naar 2PAC luisteren, en dat deed ik ook stiekem.” Hij heeft zelf kinderen en de meningen zijn ook thuis verdeeld. De jongste, van vier jaar, mag de clip bijvoorbeeld niet zien.

Al is zijn conclusie wel duidelijk: “Je moet het niet verbieden, ga erover praten, praat erover met je kinderen.” Op dat vlak staan ze dan toch op gelijke voet met de dominees.

Gesponsorde artikelen