Jeff Bezos kan tegen 2026 de eerste triljonair ter wereld zijn

Terwijl het nu voor veel bedrijven pompen of verzuipen is, wordt één specifiek persoon alsmaar rijker. Een recent onderzoek van Comparisun wees namelijk uit dat de CEO van Amazon, Jeff Bezos, tegen 2026 de eerste triljonair ter wereld kan zijn.

De Amerikaanse ondernemer is nu al de rijkste man op aarde met een vermogen van meer dan 143 miljard dollar (of 132 miljard euro). Elke seconde verdient Jeff Bezos 2.489 dollar (of 2.303 euro).

Profiteren van coronapandemie

https://www.youtube.com/watch?v=W56g5KdqZoo

Comparisun is een vergelijkingsplatform voor kleine en middelgrote bedrijven. In hun onderzoek analyseerden ze de marktkapitalisatie van de 25 meest gewaardeerde bedrijven op de New York Stock Exchange en de 25 rijkste mensen ter wereld. Vervolgens berekenden ze de gemiddelde jaarlijkse procentuele groei waarbij ze het groeipercentage voor de komende jaren toepasten. Het resultaat van het onderzoek is niet mis: in de komende zes jaar zou Bezos plots één triljoen (1.000.000.000.000) dollar waard zijn. Hoe rijk Bezos is, wordt duidelijk gemaakt in bovenstaand TikTok-filmpje.

Amazon is één van de bedrijven die massaal profiteert van de coronapandemie. Volgens MarketWatch verdiende het pakjesbedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar zo’n 75 miljard dollar (of 69,3 miljard euro) met het leveren van pakjes. Toch stuitte Bezos op veel ongenoegen over hoe hij omgaat met de pandemie. Zo zou hij zijn personeel niet genoeg beschermen.

Bezos beloofde eerder dat hij 4 miljard dollar (of 3,6 miljard euro) wil uittrekken om testkits voor het coronavirus te ontwikkelen voor zijn werknemers. Ook de toestellen binnen het bedrijf worden beter ontsmet en Amazon-werknemers krijgen een loonsverhoging.

Vierde rijkste vrouw ter wereld

Jeff Bezos met zijn ex-vrouw MacKenzie Tuttle
(bron: ISOPIX)

In 1993 trouwde Jeff Bezos met MacKenzie Tuttle. Hij kende haar van bij het investeringsbedrijf waar ze samen werkten. Maar in 2019 kondigde de CEO van Amazon aan te scheiden van zijn vrouw. Jeff Bezos had namelijk een affaire met een tv-presentatrice.

Aangezien ze getrouwd waren in gemeenschap met goederen had vrouw Bezos recht op een zeer groot deel van het vermogen van haar man. Bovendien kwam nog eens 4 procent van de Amazon-aandelen in haar handen. MacKenzie Tuttle werd zo in één klap de vierde rijkste vrouw ter wereld en heeft nu een vermogen van meer dan 35,6 miljard dollar (of een slordige 32,9 miljard euro).

Meer
Lees meer...