Jeff Lowe uit ‘Tiger King’ krijgt eigen realityreeks

Jeff Lowe, de man die de G.W. Zoo afpakte van Joe Exotic, krijgt binnenkort samen met zijn vrouw Laura Lowe een realityprogramma. De reeks zal onder andere meer informatie onthullen over zijn relatie met Joe Exotic.

“Het wordt ons verhaal over de ‘Tiger King’ met bewijzen om onze versie van de feiten te ondersteunen. Daarnaast zal het ook gaan over hoe we al deze prachtige dieren hebben overgebracht van Joes zoo naar het nieuwe domein”, legt Jeff Lowe uit aan de website PEOPLE.

Lowe wil dit najaar in Thackerville in de staat Oklahoma een nieuwe dierentuin openen met de naam Tiger King Park. Daar zal hij dus alle dieren uit de G.W. Zoo in onderbrengen. Dat domein moet hij namelijk afstaan aan Carole Baskin als gevolg van een schadeclaim die ze had aangespannen tegen Joseph ‘Joe Exotic’ Maldonado-Passage. Jeff Lowe liet recent nog weten dat hij die zoo “in erbarmelijke staat” zou achterlaten.

Leven op de zoo

“In de realityreeks willen we ook tonen hoe het is om dag in dag uit een dierenpark van 60 hectare te runnen met alles wat daarbij komt kijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het aanwerven van dierenverzorgers en het strijden tegen dierenrechtenactivisten”, gaat hij verder. Lowe wil met de serie bewijzen dat het houden van een zoo ook “goed kan gedaan worden”.

Jeff Laura Lowe Tiger King
Laura en Jeff Lowe – Bron: Netflix

“We hebben een onberispelijke reputatie bij de USDA, die alle dierentuinen ter wereld regulariseert. We hebben een zeer goede relatie met de staat Oklahoma en met alle jachtopzieners. Ze vinden ons allemaal leuk, dus ik denk dat het een heel interessante show zal worden”, blikt hij vooruit. “Alleen al de dieren tonen die van kleinere kooien naar een grotere behuizing gaan, zal mooi zijn”, treedt zijn vrouw Laura hem bij.

Opnames

Wanneer en waar de nieuwe realityreeks te zien zal zijn, is nog niet geweten. “We hebben nog geen exacte productiedatum gekregen. Het project zit momenteel in de pre-productie met een ploeg in Californië. Door het coronavirus is een beetje moeilijk om momenteel op te nemen dus ik denk dat het nog wel een paar weken zal duren voor ze beginnen filmen”, besluit Jeff Lowe.

Meer
Lees meer...