Left Right
scrollTop top

Jeroen Meus zal misschien toch niet de presentator van ‘Twee tot de Zesde Macht’ worden


Jeroen Meus zal misschien toch niet de presentator van ‘Twee tot de Zesde Macht’ worden

Jeroen Meus zal niet met zekerheid ‘Twee tot de Zesde Macht’ overnemen van Bart De Pauw. Dat maakte hij zelf bekend op Studio Brussel gisterenavond. “Het zou misschien kunnen zijn dat ik die quiz ga presenteren, maar dat is nog niet 100 procent zeker.”

Gisteren raakte bekend dat Twee tot de Zesde Macht, de quiz die verzonnen en gepresenteerd werd door Bart De Pauw, toch zal terugkeren naar Eén, maar wel met een nieuwe presentator. Die nieuwe presentator zou tv-kok Jeroen Meus zijn, die bekend is van zijn programma en kookboeken Dagelijkse Kost.

Exit De Pauw

In november raakte bekend dat de VRT de samenwerking met televisiemaker en presentator Bart De Pauw stopzette. De openbare omroep nam die beslissing nadat meerdere vrouwen klacht indienden in verband met seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De populaire zondagavondquiz Twee tot de zesde Macht, die op dat moment gepresenteerd werd door De Pauw werd met onmiddellijke ingang van de buis gehaald en vervangen door een wekelijkse dubbelaflevering van de fictiereeks Tabula Rasa. Er heerste toen onduidelijkheid of de quiz nog zou terugkeren.

Jeroen Meus

Gisteren raakte bekend dat de VRT de samenwerking met het productiehuis van Bart De Pauw, Koeken Troef, toch verderzet en een nieuw seizoen zal laten maken van Twee tot de Zesde Macht. Maar dan wel met een andere presentator.

En die presentator zou Jeroen Meus zijn. De tv-kok, die al deel uitmaakte van de zogenaamde ‘Supermacht’ uit het programma, zou de rol van Bart De Pauw overnemen. Maar Meus zelf ontkende dat ’s avonds bij Eva De Roo op Studio Brussel.

“Nog geen ‘ja’ gezegd”

Jeroen Meus kreeg op Studio Brussel vragen over Twee tot de Zesde Macht. “Het zou misschien kunnen zijn dat ik die quiz ga presenteren, dat is nog niet 100 procent zeker”, zei de tv-kok tegen Eva De Roo.

“Ik ben een beetje in snelheid gepakt. Toen de kranten in de bus vielen, was ik eigenlijk nog aan het nadenken.” Hij ontkent dus niet dat hij gevraagd is voor de quiz, maar er ligt nog niets vast. “Ik ben gevraagd, maar ik heb nog geen ‘ja’ gezegd.”

De twijfel bij Jeroen Meus ligt niet aan het feit dat hij het niet graag zou doen, integendeel. “Ik ben wel heel geprikkeld, maar tegelijkertijd ook angstig, dan wil ik het weer wel en dan weer niet. Ik wil dat testen, zo een paar keer doen, om te zien of ik het wel kan. Als ik het niet kan, ga ik het niet doen.”

Het zou ook de eerste keer zijn dat Jeroen Meus van achter zijn potten en pannen kruipt en een echte presentatiefunctie voor z’n rekening zal nemen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…