Jessie J won ‘Singer 2018’, de Chinese versie van X-Factor

Jessie J won ‘Singer 2018’, de Chinese versie van X-Factor

Afgelopen zondag won Jessie J de Chinese zangwedstrijd ‘Singer 2018’. De Britse zangeres bekend van de songs ‘Do It Like A Dude’ en ‘Price Tag’ nam de afgelopen maanden deel en is nu de trotse winnares van de wedstrijd.

De Chinese zangwedstrijd Singer is gelijkaardig aan X-Factor. Het voorbije seizoen was de meest opmerkelijke kandidaat zonder twijfel Jessie J. Zij won zondagavond de titel van Singer 2018.

Van jurylid naar kandidaat

Jessie J was eerder al jurylid van The Voice UK en The Voice Australië. Nu stond de Britse zangeres aan de andere kant. Sinds januari nam ze deel aan Singer 2018.

Tijdens de show nam ze het op tegen bekende Aziatische artiesten. Jessie J was de eerste internationale artiest die deelnam aan de wedstrijd. Naast haar eigen nummers bracht de dertigjarige zangeres ook een aantal covers.

Internationale carrière

Jessie zei zelf op Instagram dat haar deelname een mogelijkheid bood om de kloof tussen twee culturen te overbruggen. Het is alleszins zo dat haar carrière een serieuze boost heeft gekregen. Terwijl haar carrière in het westen op een laag pitje staat, heeft Jessie J nu een nieuw publiek aangesproken.

Singer is de beste tv-show ter wereld”, schreef de zangeres op Instagram. “Met meer dan 250 miljoen kijkers per week. De show heeft mijn leven veranderd. Bedankt, China, om mij te ontvangen met heel jullie hart.”

Gesponsorde artikelen