Jeuk, snotteren en tranende ogen: dit is wat je het best doet tijdens het pollenseizoen

Jeuk, snotteren en tranende ogen: dit is wat je het best doet tijdens het pollenseizoen

Wie allergisch is aan berkenstuifmeel gaat geen leuke periode tegemoet, want het berkenstuifmeelseizoen, ofwel het pollenseizoen, is begonnen. Dat betekent jeuk, tranende ogen, een verstopte neus en niesbuien à volonté. Toch zijn er een aantal trucjes om deze ongemakken te vermijden. Dit is wat je moet doen. 

Volgens het federaal onderzoekscentrum Sciensano werden de eerste berkenstuifmeelkorrels gemeten in de lucht in Brussel. Doordat we de laatste weken veel nat en koud weer moesten verdragen, is het berkenstuifmeelseizoen laat van start gegaan dit jaar. Misschien maar goed ook, want het is een nijdige periode voor wie allergisch is aan berkenpollen.

Met deze allergie gaan natuurlijk heel wat ongemakken gepaard. Vooral jeuk, tranende ogen, een verstopte neus en niesbuien kunnen vervelend zijn. Maar hier zijn een aantal tips om je wat comfortabeler te laten voelen. Check ze hieronder!

1. Vermijd inspanningen en activiteiten in de buitenlucht

Natuurlijk mag je nog buitenkomen, maar het is best als je zoveel mogelijk de buitenlucht vermijd. Niet erg, toch? Dan kan je lekker in die comfortabele zetel blijven hangen.

2. Draag een bril

Zo vermijd je dat je ogen beginnen te irriteren. Tijd om nog eens die coole zonnebril boven te halen!

3. Gebruik papieren zakdoeken

Gebruik zakdoeken die je meteen kan wegsmijten, anders loop je het risico dat je de pollen meteen weer opsnuift zoals bij een stoffen zakdoek.

4. Was je haren

Wanneer je je haren wast voor het slapengaan, spoel je achtergebleven pollen weg. Dat bespaart je een vervelende nacht van niezen en snotteren.

Giphy

5. Breng een bezoekje aan de kust

Wil je toch in de buitenlucht zijn? De zeelucht bevat weinig pollen, dus een tripje naar de kust kan alvast geen kwaad.

Voor wie de bloeiende lente helemaal niet ziet zitten: deze week zullen er opnieuw regenbuien zijn, waardoor de stuifmeelconcentraties in de lucht zullen afnemen. Voor jou zal dit beteken dat je minder last zal hebben van je allergie. Goed nieuws voor jullie, slecht nieuws voor lentegenieters …

Gesponsorde artikelen