Jezelf ontwikkelen als succesvolle ondernemer

Jezelf ontwikkelen als succesvolle ondernemer

Ondernemen. Veel mensen zeggen dat het in je bloed moet zitten. Feit is dat het een apart vak is dat met pieken en dalen. Daarnaast is het ook nog eens keihard werken als je succesvol wil zijn. Een 40-urige werkweek zit er vaak niet in. Iedere onderneming is anders, toch valt er wel veel te leren van andere  ondernemers, zelfs van ondernemers die niet in hetzelfde vakgebied fungeren als jij. In dit artikel zullen een aantal tips worden gegeven om je onderneming tot een succes te maken.

Leer van andere succesvolle ondernemers

Zoals hierboven al is besproken is ondernemen keihard werken en kan gezien worden als topsport. Kans is groot dat jij boeken hebt gelezen en video’s hebt bekeken van succesvolle ondernemers om inspiratie op te doen. De eigenaar van Coolblue (Pieter Zwart) is op dit moment één van de succesvolste ondernemers van Nederland. Op het internet zijn veel video’s van hem te vinden. Natuurlijk zijn er in België ook veel succesvolle ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan Hans Bourlon en Gert Verhulst die samen studio 100 hebben opgericht.

Lees blogs van andere ondernemers in je vakgebied

Op het internet zijn veel blog website te vinden waarin ondernemers vertellen over hun ervaringen of tips geven over het ondernemen. Bekende websites zijn Frankwatching (gericht op marketing) emerce( online business, media & marketing) en natuurlijk ook Newsmonkey. Een nieuwe blog site speciaal gericht voor ondernemers is ondernemers-nederland.nl. Hierbij worden de vakgebieden ICT en marketing behandeld en daarnaast ook nieuws uit binnen- en buitenland.

Neem risico’s

Ondernemen is risico nemen. De succesvolste ondernemers van de wereld hebben alles op alles gezet om succesvol te worden en hebben hierbij ook veel risico genomen. Denk bijvoorbeeld aan Joel Beukers. Hij stopte met zijn opleiding om zich te richten op ondernemen. Sindsdien is hij een van de bekendste fitnessmensen van Nederland en rijdt in een gouden Maserati en een Rolls Royce.

Wees niet realistisch, maar durf te dromen

Veel ondernemers durven niet groot te dromen. Ze zijn te realistisch en verwachten het toch niet te halen. Als je echt een succesvolle ondernemer wil zijn, moet je durven te dromen. Wie klein droomt, zal ook nooit bereiken wat hij/zij wil.

Bezoek beurzen

Om in contact te komen met andere ondernemers is het goed om beurzen te bezoeken. Niet alleen kan je hier door middel van lezingen van andere ondernemers kennis opdoen. Je kan ook in contact komen met zakenpartners of potentiële klanten.

Geef nooit op

De belangrijkste tip voor ondernemers is: Geef nooit op. Ondernemen is een vakgebied met hoge pieken en diepe dalen. Blijf hard werken, risico’s nemen, je ontwikkelen en vooral genieten van het ondernemerschap.

Gesponsorde artikelen