Jinni verlaat K-popgroep NMIXX enkele maanden na debuut

Het Zuid-Koreaanse agentschap JYP Entertainment kwam vandaag met opmerkelijk nieuws. Jinni verlaat namelijk de K-popgroep NMIXX. De groep maakte pas dit jaar haar debuut, nadat Jinni zes jaar lang trainde bij het agentschap. In het statement van JYP Entertainment wordt voorlopig geen reden gegeven voor het vertrek van de zangeres.

De K-popgroep NMIXX bestaat vanaf vandaag nog maar uit zes leden. Jinni, die eigenlijk Choi Yun-jin heet, verlaat de groep namelijk per direct. Het nieuws komt voor iedereen als een shock aangezien de 18-jarige zangeres nooit eerder aangaf weg te willen gaan bij de groep.

NMIXX

NMIXX maakte in februari 2022 haar debuut als eerste nieuwe meidengroep van JYP Entertainment sinds ITZY in 2019. In de maanden voor hun debuut werden de leden al aan de wereld voorgesteld door middel van zang- en danscovers. Jinni was daarbij het eerste lid dat bekendgemaakt werd.

Op 22 februari 2022 maakte de groep haar debuut met het nummer O.O. NMIXX viel meteen op door de unieke opbouw van het nummer, met een tempowissel in het midden. Dat bleek hun handelsmerk te zijn, want ook hun eerste comeback Dice had zo’n opvallend switch. Vorige maand bracht de groep nog het kerstnummer Funky Glitter Christmas uit. En iets meer dan een week geleden stond NMIXX nog met zeven op het podium tijdens de MAMA Awards. Maar dat was dus hun laatste optreden als groep van zeven.

Jinni

In een statement dat JYP Entertainment vandaag deelde, laat het agentschap weten dat Jinni met onmiddellijke ingang NMIXX en JYP Entertainment verlaat. “Jinni, die tot nu deel uitmaakte van NMIXX, zal de groep verlaten door persoonlijke redenen en haar exclusieve contract is beëindigd.” Meer informatie over de exacte redenen van het vertrek van Jinni krijgen we dus niet.

Het statement laat verder ook weten dat NMIXX zal verdergaan met de overige zes leden. Daarbij vraagt JYP Entertainment om zowel Jinni als de rest van NMIXX te blijven steunen.

Stem hier mee op jouw favoriete K-popnummers uit 2022.

Meer
Lees meer...