Job hunting vanuit je luie zetel? Dankzij de online jobbeurs van FOD Financiën kan het

Aah, finally! De examens zijn gedaan en de zomer kan beginnen. Voor heel wat studenten die hun laatste examens ooit hebben afgelegd, begint er een nieuw hoofdstuk: een eerste job. We kunnen beamen dat zo’n job hunt niet de gemakkelijkste queeste is, zeker niet in deze bizarre tijden. Enter: de online jobbeurs.

Op zoek gaan naar een eerste job is sowieso spannend, maar deze vreemde coronatijden maken het er niet gemakkelijker op. Normaal zou je als pas afgestuurde van de ene jobbeurs naar de andere kunnen gaan om overal je licht op te steken en te ontdekken welke job jou op het lijf geschreven is. Helaas kunnen zulke events vandaag niet doorgaan, wegens een te groot risico voor je gezondheid. Daarom komt FOD Financiën met een virtuele jobbeurs. Die kan je dus gewoon vanuit je luie zetel volgen.

Facebook Live

De online jobbeurs van FOD Financiën start met een Facebook Live op 30 juni om 15u00. Zeg nu nog eens dat de overheid niet mee is met haar tijd. Tijdens die algemene live sessie geven enkele FOD Financiën-medewerkers je meer uitleg over welke vacatures er momenteel openstaan, hoe je daarvoor kan solliciteren en nodigen ze je uit voor de andere infosessies die de komende dagen volgen. Je krijgt eveneens uitleg over een startbaanovereenkomst. Dat is een contract dat je enkel kan aangaan wanneer je recht van de schoolbanken komt en je op zoek bent naar een eerste werkervaring.

https://www.facebook.com/FOD.Financien/photos/a.468163096597923/3320472908033580/?type=3&theater

Vind de job van je leven vanuit je luie zetel

Op 3 juli vindt de eerste officiële jobbeurs van FOD Financiën plaats via Microsoft Teams, een van de vele communicatieprogramma’s die we de voorbije maanden uitgebreid hebben leren kennen. Je ontdekt dan waarom werken bij FOD Finacniën een goed idee is. HR-specialisten geven je alle uitleg die je nodig hebt, gaande van de voordelen tot een blik achter de schermen. Heb je nog specifieke vragen, dan kan je ze gerust stellen via een chatbox.

Enkele dagen later, op 6 juli, geeft FOD Financiën het woord aan haar fiscale experten. Zij vertellen je maar al te graag wat een job bij fiscaliteit precies inhoudt. Diezelfde dag kan je ook alles ontdekken over werken bij de Bijzondere Belastinginspectie. De volgende dag is het de beurt aan de ICT-afdeling van de FOD Financiën. Zij gunnen je een exclusieve blik achter de schermen. Op 8 juli kom je alles te weten over de dienst Patrimoniumdocumentatie, op 9 juli komen de douane en de stafdiensten aan het woord en op 10 juli ronden de medewerkers van de Inning en de Invordering de jobbeurs af.

Hoe kan je deelnemen?

Lijkt één van bovenstaande diensten iets voor jou? Of wil je gewoon meer te weten komen over wat werken bij FOD Financiën inhoudt? Kijk dan zeker op hun website welke sessie wanneer start. Zoals we al aangaven, kan je heel eenvoudig deelnemen en gewoon vanuit je luie zetel op de link klikken van de infosessie die jou het meeste aanspreekt. Of je kan ze ook allemaal volgen, natuurlijk. Heb je helaas al plannen gemaakt die samenvallen met de sessie die je absoluut wou bijwonen? Geen probleem. FOD Financiën plaatst alle video’s nadien ook online.

Weet jij al precies wat je wil doen bij FOD Financiën? Bekijk dan op jobfin.be alle openstaande vacatures en waag vandaag nog je kans!

Meer
Lees meer...