Joe Keery, aka Steve uit ‘Stranger Things’, heeft z’n eerste single uit

Het derde seizoen van Stranger Things staat nog maar net op Netflix, en de opnames voor het vierde seizoen van de reeks gaan binnenkort van start. Maar dat betekent niet dat de acteurs stilzitten. Want Joe Keery, die in de reeks Steve speelt, heeft zijn eerste single uit. En die is absoluut niet slecht.

We kennen hem vooral als Steve uit Stranger Things, maar Joe Keery is eigenlijk ook een verdienstelijke muzikant. Zo zong hij eerder al in de groep Post Animal, maar hij vertrok bij de groep voor het debuutalbum uitkwam. Maar nu is de eerste single van zijn soloproject Djo daar.

Roddy

Het eerste nummer van Joe/Steve/Djo heet Roddy en is het best te omschrijven als een psychedelisch popnummer. Een stijl vergelijkbaar met die van Tame Impala.

Het voelt ook nostalgisch dus zou het zelfs perfect geschikt zijn voor de soundtrack van (we zeggen maar iets) Stranger Things.

Muzikale cast Stranger Things

Joe is niet de enige acteur uit Stranger Things die met muziek bezig is. Ook Finn Wolfhard, Mike uit Stranger Things, zingt in een band. Finn is de frontman van Calpurnia, een indiegroep die al verschillende nummers uitbracht.

Caleb McLaughlin, die in de reeks Lucas speelt, was eerder al te zien in de Broadwayversie van The Lion King. Daar speelde hij de rol van de jonge Simba. En ook Gaten Matarazzo (Dustin) was voor Stranger Things een musicalster. Hij was al te zien in verschillende Broadwaymusicals zoals Priscilla en Les Misérables.

Finn Wolfhard, Caleb McLaughlin, Gaten Matarazzo en Noah Schnapp zongen eerder ook al samen met James Corden een motown-medley waarin ze hun zang- en zelfs danstalent duidelijk maakten met een reeks klassiekers zoals I Want You Back van The Jackson 5 en I Got Sunshine van The Temptations.

Maar ook de vrouwelijke hoofdrolspeelster heeft een geheim muzikaal talent. Millie Bobby Brown (Eleven in de reeks) rapte zo een recap van het eerste seizoen van Stranger Things. Als Stranger Things eropzit, kunnen alle acteurs nog steeds samen een band beginnen.

Meer
Lees meer...