Left Right
scrollTop top

John Cleese kan het niet meer: de minister van rare loopjes gaat met pensioen


John Cleese kan het niet meer: de minister van rare loopjes gaat met pensioen

Monty Python moet het doen met een gimmick minder. The Ministry of Silly Walks (ofwel het Ministerie van Rare Loopjes) wordt wegens gezondheidsredenen van de minister himself opgedoekt. Een knieblessure en meerdere operaties maken het de Britse komiek, John Cleese, onmogelijk om zijn legendarische loopje verder uit te voeren. 

John Cleese bewees met dit gekke loopje zijn lenigheid en acrobatische kunsten. Het stapje werd na zijn lancering in de jaren 70 erg populair en imitators gingen gretig aan de slag om de grappige beweging na te bootsen. Maar niemand doet het zo goed als Cleese zelf. Dat is nu voorbij. De knieën van John Cleese willen niet meer mee. Door de verschillende knieoperaties die hij onderging, is de Brit niet meer de soepele ‘minister’ van vroeger. En dat is niet zo vreemd, want zware operaties blijken pijnlijker voor mannen dan voor vrouwen, zo blijkt uit een Oostenrijks onderzoek. 

Alle gekheid op een stokje, de reünieconcerten van Monty Python komen hierdoor niet in het gedrang.  Een sprintje (of een silly walk) inzetten om een ticket te bemachtigen is echter verloren moeite, want de voorstellingen zijn al geruime tijd uitverkocht. Niets houdt je natuurlijk tegen om het gekke loopje in de praktijk om te zetten.

De reünievoorstellingen ‘One down, five to go’ van Monty Python vinden plaats op 2, 3 ,4 en 15 en 16 juli in de 02 Arena in Londen. Ze zijn ook live te volgen in verschillende bioscoopzalen. Of je kan het gekke loopje gewoon hier bekijken.

BBC

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update