Johnny Depp spant rechtszaak aan tegen Britse krant ‘The Sun

Johnny Depp spant rechtszaak aan tegen Britse krant ‘The Sun

De wereldberoemde acteur Johnny Depp gaat het in de rechtbank opnemen tegen de Britse krant ‘The Sun’. Hij klaagt hen aan voor smaad, na dat er een opiniestuk in het blad verscheen dat hem een vrouwenmishandelaar noemde. 

Dat ‘The Sun’ Depp zo noemt zou een gevolg zijn van enkele lovende uitspraken van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Lovende uitspraken waar ‘The Sun‘-redacteur Dan Wootton het echter niet mee eens was en een pittig opiniestuk over schreef.

J.K Rowling

Johnny Depp is binnenkort te zien in de tweede Fantastic Beasts-film, The Crimes of Grindelwald. Hij zal opnieuw de rol van slechterik Grindelwald op zich nemen. Schrijfster J.K. Rowling, die meewerkt aan de film, had geen slechte woorden over de acteur, al werd hij een aantal jaar geleden wel beschuldigd voor de mishandeling van zijn toenmalige vrouw Amber Heard.

En dat is juist waar Wootton zo verbaasd over is. “Ze (J.K. Rowling) keurt gedrag goed dat ze luidkeels zou afkeuren op sociale media als dezelfde beslissing gemaakt zou worden door een mannelijke filmbaas,” schrijft hij. Volgens de redacteur wordt Johnny Depp nu volledig onterecht weer opgenomen worden in de filmwereld en is hij ‘het ergste soort Hollywood-hypocriet’.

Over tot actie

Depp reageerde op het opiniestuk door ‘The Sun‘ voor de rechter te slepen wegens smaad. De acteur zou vorige week de officiële papieren al in orde gebracht hebben. Hij eist zo’n 200.000 pond (230.000 euro), ongeveer hoeveel de juridische kosten en een schadevergoeding zouden kosten. Daarnaast wil hij een verbod voor ‘The Sun’ zodat ze hem nooit meer zouden beschuldigen van huiselijk geweld.

Gesponsorde artikelen